用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問伊利沙伯中學的校風如何?
go

請問伊利沙伯中學的校風如何? [複製鏈接]

請問伊利沙伯中學的校風如何?有人說此校學生稍曳,是嗎?
   1    0    0    0

你放午飯時間親身去學校附近觀察下啦!

原帖由 nicolewong58 於 11-7-27 17:14 發表
請問伊利沙伯中學的校風如何?有人說此校學生稍曳,是嗎?

你講元朗區個間2間伊中 (伊利沙伯中學舊生會湯國華中學&伊利沙伯中學舊生會中學)定係油尖旺個間伊利沙伯中學?  我囡囡讀緊油尖旺ge伊中, 校風好好wor

請問油尖伊利沙伯中學是band 1 嗎?

Yes, band 1.

伊中唔係band1頭top嘅唔收

如果係旺角伊中,校風很好。

醒目開學勳章

有親人讀過,不錯,大家都好好學,好勤力讀書,要爭取好成績,而家都入左港大.

我親自實地觀察過很多次
訪問過很多同學
覺得伊中校風極好
讀書風氣好,校舍大,交通好
雖說近年一直降呢
但也不失為一所優良之中學!
EK 系統 6/29 號 刪了我兩篇日記,也刪了部份好友名單、提醒紀錄,,, etc 日誌已再補上,好友名單改天會再度補回~

有朋友話佢既朋友個仔有QE 讀書, 覺得學生門比較少鬥心, 無咩競爭,所以佢唔報今年都唔報QE. 唔知可信性如何 ?

回復 like_travel 的帖子

個別孩子吧。以我所見並不全部是。
EK 系統 6/29 號 刪了我兩篇日記,也刪了部份好友名單、提醒紀錄,,, etc 日誌已再補上,好友名單改天會再度補回~

一個字GOOD.

peaceandlove 發表於 12-2-5 02:51
我親自實地觀察過很多次
訪問過很多同學
覺得伊中校風極好

Do another know why QE "雖說近年一直降呢"?

What type of kids QE are looking for?  -> good conduct? good academic result?  good Maths?  good sports? good music?  outgoing & good communication skill?

Please share! Many many thanks!

For your interest - QES has open day next Thu & Fri.  But by reference to its website, it only opens on 9 am - 5 pm on Thur & 9 - 12 nn on Friday.  It is difficult for full time study kids to take a tour.

回復 like_travel 的帖子

上到高中, 我見大部份學生都好勤力。
‹ 上一主題|下一主題