用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 琴-租借回家
go

琴-租借回家 [複製鏈接]

琴-租借回家

請問可否介紹九龍區那一間琴行有琴租借回家
及價錢大約多少?
謝謝.
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

Re: 琴-租借回家

Tom Lee.  

yes, can anyone share?? I want to know the price too.

桃子,
剛問了通利啦, 租金約360-380 鋼琴沒有選擇,
還要填申請表, 約需等候2-3個月. 嘩好貴呀. .
有無平些呀.

耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

Miffy2,

黃大仙中心有琴行-$250/月. 是YAHMAH 的U1. 但要俾一年的租金另$1,000 deposit. 收琴的時候要收$300.

我問通利,租琴的費用應該是250-280元,另外搬運費是700元,是大陸琴,要預早一個月定。

租不如買二手琴, 有d地方好平, 又有d可回收當租if 第日唔學.

rr

rr

有冇買二手琴地方有好介紹??

thanks.

聽朋友說, 觀塘有間"名古屋" 買琴好平,
我有時間會去看看.  

I just rented a piano from Canada Piano.  A Yamaha (I think it is a cheapest model) and it costs HK$250 per month.  Delivery charge is HK$560 (my case is 760 as we have few stairs without lift).   

Miffy2 寫道:
聽朋友說, 觀塘有間"名古屋" 買琴好平,
我有時間會去看看.  

我早幾日至介紹左2個friends去果度買,佢地原先都係諗住租琴,不過間琴行有3年半價回收保證,所以佢地都買左2部$18,000既KAWAI琴,如果唔玩就$9,000回收,即係每個月$250當租琴費($9,000/36個月)

p.s. 想要"名古屋鋼琴"既資料就去 yahoo/黃頁 到search啦,唔想人地以為我賣廣告
該用戶已被刪除

ning'smum,
我都係咁諗. 唔該各位.

3年半價回收保證

請問運費幾多呢?
做人至緊要開開心心 :-D
‹ 上一主題|下一主題