用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問大家用邊一款書包
go

請問大家用邊一款書包 [複製鏈接]

想買個新書包,不過昨日去書展,睇啱既折實左要$900或$700。請問你地用邊款架﹖
   1    0    0    0
****未經本人許可, 不得轉載****

Dr. Kong, 3百零蚊, 用咗幾年, 變晒色, 都未爛!!
超值!!

原帖由 Fat-C-9 於 11-7-23 20:28 發表
Dr. Kong, 3百零蚊, 用咗幾年, 變晒色, 都未爛!!
超值!!

係囉,,,我女就係以前買公仔書包未到學期尾就爛條書包帶,到小四時家長介紹買左DR.KONG,一用就用到而家升中咯,,,
不過佢大個女,升中唔用呢個咯
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

Dr. Kong, 真係好襟用,用到殘晒都未爛,之前用"xpi"半個學期報銷。

我地個Dr. Kong, 由小五用到中三, 5年了, 哈哈, 抺下佢, 晒下佢, 又用得!!

Dr. Kong中一至中四殘晒都未爛

醒目開學勳章

回復 4# cameo 的帖子

我想知你個女初中會轉用 ? 牌子書包,我個仔小四至小六是用 "CHIROPAK"都係未爛...每年拿去洗衣機洗吓,好似新一樣,但阿仔今年初中,佢老豆話2家嘅中學生唔會再肯用哩D書包囉喎,係都話買個新書包比個仔~~~

原帖由 kschling 於 11-7-25 23:06 發表
我想知你個女初中會轉用 ? 牌子書包,我個仔小四至小六是用 "CHIROPAK"都係未爛...每年拿去洗衣機洗吓,好似新一樣,但阿仔今年初中,佢老豆話2家嘅中學生唔會再肯用哩D書包囉喎,係都話買個新書包比個仔~~~ ...

我見較一般用outdoor淨色囉,阿囡唔識好多牌子,佢都見D"姐姐"係用outdoor,但佢又本身勁鍾意黑白波點,我睇左多數得porter(貴and質料唔啱做書包),若outdoor波點暫只知同 Frapbois crossover出左一款,貴得嚟兼日本都常斷貨,,,,,
所以我都未諗到,但budget預幾百蚊囉,想買個佢鍾意都唔易呀!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

嘩﹗5年﹗厲害﹗
我仔最後去左LeaXXXXnd 買左,有折,都係四百幾。

原帖由 Fat-C-9 於 11-7-25 20:31 發表
我地個Dr. Kong, 由小五用到中三, 5年了, 哈哈, 抺下佢, 晒下佢, 又用得!!
****未經本人許可, 不得轉載****

F.1-Dr Kong
F.2-新秀麗no good
F.3-Nike, HK$350 in MK last Sat

簽名被屏蔽

原帖由 Hoining 於 11-8-5 19:26 發表

我琴日喺一田度見到有個牌子好似係podia咁上下, 有波點書包, 吾貴ga~$3xx, 仲有星星tim, 你帶女女去睇吓la

THANKS ^^

原帖由 Fat-C-9 於 11-7-23 20:28 發表
超值!!

Dr.Kong真係幾好,又護脊,又輕,又平.,又襟用

原帖由 kilykilyk 於 11-8-6 02:15 發表

Dr.Kong真係幾好,又護脊,又輕,又平.,又襟用

係呀, 暫時我見個甘多個學生既書包, 都係亞仔個 dr. kong 書包最硬淨.... 起碼護脊同埋條帶頂得順.... 最緊要係 $300 唔貴...
‹ 上一主題|下一主題