用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 迪士尼美語世界
go

迪士尼美語世界 [複製鏈接]

迪士尼美語世界

簽名被屏蔽

Re: 迪士尼美語世界

有,我個仔有用.佢未入nursery已經識唱入面d歌,未識叫阿媽已經識講up & down,成套教材我自己範得對於無時間再去分別找教材教小朋友的母親很適合,易用又方便,我就覺得值.如果用得好小朋友可以用到七至八歲.
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

我bb由六個月大用到現在19個月大.真係學到好多野.佢現在已識唱好多歌仔.但就真係好貴,唔係好抵.其實你亦可以買套singapore版 (約$2000),睇住先都得架.雖然冇DWE咁多野,但都ok架.

我囝囝由二個月開始用到而家十九個月,我就覺得唔錯,因為我本身都要返工,只係夜晚得O個四,五個鐘對住囝囝,平時由婆婆湊,婆婆會定時開DVD,CD俾囝囝聽同睇,不知不覺間,囝囝真係學到好多英文,囝囝而家學唱裡面D歌仔,其實依套教材真係唔平,至於值唔值,好在乎我地自己點睇,我就覺得只要囝囝真正學到野,就算再貴D我都覺得值得......
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

My son is 17 month old now, he use it when he is one month old.  At first year, I play sing along and play along to him.  When he is one, I play basic ABC and use the story books.  He seems learn a lot, he can said single english words e.g. star, A, B, C, D, Z, dog, blue, red... Now, can anyone sugguest the ongoing schedule?

請問如果用$20,000買二手(Full Set - Super Mickey), 是否值呢?

請問原價幾錢?

Full Set - Super Mickey 原價$34575.00 (03年07月 價錢) 我覺得雖然買二手係平好多,但就無咗保養,好多人係賣之前都會將全套教材番新,但我都覺得d dvd如果睇得多都好容易花,通常半年左右就又要換新,所以買二手好唔方便,就算個買家肯同你去換,但換多二次都唔好意思再打擾你......
同埋買二手就無得join佢地d 活動囉,雖然係要另外俾錢,但我覺得可以俾小朋友係現實生活中同外國人用番教材入面o既美語,都無話唔好o既,而且又有機會同小朋友一齊參與活動.
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

我知道現在保養可以轉名$500...所以可以Join地d 活動囉

Dear KMM,

請問singapore 版本可以係邊到買到?

請問如果用$20,000買二手(Full Set - Super Mickey), 是否值呢?

好似貴左d 喎~

Very good. But second hand is enough and cheaper.

我在03年8月買, 亞女現在28個月,她學得幾好,已經可以用日常英語溝通 !教材是好貴,但我覺得最重要是你有幾多時間可以同佢一齊用 !相信除了dvd & CD可以學英文以外,亦是最好是親子工具 ! 如果只買教材,而自己根本沒有時間的話,就不要花錢買了 !
一女一仔萬事足 笑看人生無求欲 :-P :-P :-P

多謝各位的意見

迪士尼美語世界

Celia-ip,
'請問知唔知Daisy Set原價多少, 因有朋友想出讓給我.

Thank you.

EQmama

唔好意思呀,我唔知daisy set賣幾錢呀,因為我都係睇番我買o個張單先知full set幾錢咋...

二手成$20,000梗係貴la!!  $8000就考慮下
冇會藉得套product有鬼用咩!!

PS: 會藉只可直屬親人先可轉名咋!

Chong_fanfan,
sorry...我都唔知.我淨係見過以前bk有媽咪幫人買炸.或者你去開singapore去書店問下啦.

Chong_fanfan 寫道:
Dear KMM,

請問singapore 版本可以係邊到買到?

dear BK Mum

singapore的dwe已全部比agent收回,唔好林啦,朋友係 singapore人問曬所有星's bookstore都無. 各位mom林下如果一套本來值2百幾蚊波子(HK$1200)的兒童美語教材,被人改妝下,加 d accessories ,出下卓頭,買下廣告,搵個sale狂sale,賣成3/4萬的美語教材,被bk的mom一味係到叫人去星到買,唱到甘行,人地仲唔ban死星加坡果套version咩!
我係路過的mom,入離八卦下,其實這套topic的教材,bk mom已講過好多次.
我都有好幾套小朋友的英語教材e.g. baby einstein,gogo,Majic english,easy to read, richary scary, barney & etc. 教材由幾十蚊到一千不等.
我最近問一位朋友借來dwe大部dvd,因佢個仔由k3直至p2都無mud用過, 朋友都唔介意借曬比我睇,因佢買完之後同老公吵得好勁.
我個女一歲,亞仔7歲,借番離果晚,我好心急,好好奇, 隻碟係dvd好正,音響效果正,但拍攝時候應該20年前,dwe 裡面果隻ABC歌,原本係亞女的"飲歌",但係佢爬走左幾次,我捉佢番去電視前面,DWE裡面果隻ABC真係好舊,但亞女睇親richary scary裡面果隻ABC song 就好enjoy,整個b好投入,拍手,個hip遙下遙下,大人都睇到覺得好funny.
我同亞女講, "快d睇啦,成4萬蚊,就離還番比姨姨啦!"
我睇曬全部,可以話expectation太高,結果你都guess到,好失果隻,但佢(亞女)寜願睇baby einstein,gogo.我有好多朋友買左dwe之後的 comment,都係話好睇你有無時間跟進羅!
其實有時間跟小朋友的話,好多隻兒童教材都好好架!唔需要買甘貴, e.g. baby einstein裡面有好多生字 square, car cow,bird,circle,裡面有很多動物走來走去,content 好update, bb好鍾意架; gogo裡面的歌都好好聽架. 我個女從幾月開始用d幾百蚊教材,而加同佢講英文dog,佢都跟著講d-o-g.所以一些唔舍得買dwe的mom,或猶豫中,或經濟有問題的Mom,想bb英文好d,可以買大陸版gogo,baby einstein(唔係"老番"離架!只係package差d庶!)
平價英語教材+mom's 心機+時間=>出離bb 一樣可以英文好好架!
以上只係屬於個人意見.我唔想講mudmud價值觀.
我係一個好普通的師奶,路過入離傾2句庶!

‹ 上一主題|下一主題