用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一學生黑鞋...請教
go

小一學生黑鞋...請教 [複製鏈接]

各位家長,

小兒K1-K3都是穿波鞋上學,去飲宴都係.
為了小一上學,於是上星期開始去試番學鞋.
平的貴的都試過,他說好吾舒服, 有D仲會痛添!
去到T.S.T, 某商店"xx Box",個售貨員好細心幇佢measure size後, 告知小朋友的腳面好大,有一個牌子-biomechanics 可試下但無哂size.

請問有無其他地方可搵到好的黑鞋??謝謝!
   0    0    0    0

How about "Clark"?

原帖由 maxboy 於 11-7-18 10:42 發表

各位家長,

去到T.S.T, 某商店"xx Box",個售貨員好細心幇佢measure size後, 告知小朋 ...

Try 'Doctor Health' also from 'xx Box'. about HK$4xx per pair.

原帖由 maxboy 於 11-7-18 10:42 發表

各位家長,

去到T.S.T, 某商店"xx Box",個售貨員好細心幇佢measure size後, 告知小朋 ...

醒目開學勳章 王國長老

外國牌子D鞋"勸"會分闊D窄D, 不過香港就未必會返晒咁多貨, 你試下打去呢間問下
http://www.striderite.com.hk/

原帖由 cherubic 於 11-7-18 12:06 PM 發表
Try 'Doctor Health' also from 'xx Box'. about HK$4xx per pair.

Thanks! All of you are so helpful.

原帖由 maxboy 於 11-7-19 09:54 發表
Thanks! All of you are so helpful.

我都想問, 邊到的綁帶白波鞋好(要淨白色, 厚底), 一般波鞋店係無的, 而我最近在吉之島買, $279 (唔知好唔好,亦想買多對, 因呀仔係田徑隊, 每星期要穿4日白波鞋)  佢之前果對在尖沙咀gala sport 內買adidas , 唔夠半年已經穿底

Nike有出, 但常賣哂;可留電叫商店留size!

原帖由 maxboy 於 11-7-19 10:55 發表
Nike有出, 但常賣哂;可留電叫商店留size!

Thanks.

話說, 我最近去吉之島買白波鞋時, 見另一個家長都在買, 佢都話點解而家d綁帶白波鞋那麼少, 個店員話因為而家好多小朋友都唔懂綁鞋帶

原帖由 miffy 於 11-7-19 11:26 發表
我仔著開日本牌子moonstar或者asahi, 輕身唔焗, 個底有啜地膠for running.

$199, 仲有折 (apita)

請問在那裡有得買呢

佢個底係厚底嗎? 因為我唔想買那些平底的 (像輕便鞋那些平底, 不要)

ecco 唔錯, 輕便舖適.

Shoes Box at T.S.T Ocean Terminal

原帖由 miffy 於 11-7-19 12:55 發表
類似呢d款:

http://www.moonstar.co.jp/cgi-bin/kidsland/town/junior/BrandJuniorList.cgi?brand_ptn=fctough

太古城apita有得賣

謝謝, 個款好ok呀

請問九龍那裡有得買呢?襟著嗎?

Thank you!! Take photo and go shopping.

回覆 12# brianshe 的文章

Lee Garden II; Causeway Bay.  I think you should buy school shoes earlier, don't wait until end of August.  They don't have much discount in any event.

Thanks!

原帖由 miffy 於 11-7-19 15:01 發表
介紹埋你, 污糟咗, 搵呢支野洗 (吉吉島) 有得賣 ($2x), 洗完好白。

http://www.st-c.co.jp/product/ohisama/feature.html
‹ 上一主題|下一主題