用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中暑期功課 - 英文閱讀報告
樓主: adawyc
go

升中暑期功課 - 英文閱讀報告 [複製鏈接]

原帖由 adawyc 於 11-7-27 18:01 發表
wfn 中學是什麼?

黃笏南

我從來都唔理佢地呢d問題, 只會同佢話一定有唔適應, 慢慢慣左就好似小學咁.
我細仔初上中一時, 第一次考試英文都唔合格架, 咪慢慢等佢適應囉......今年升中四, 派左成績表, 係英文中中地, 其他都OK....(佢話)佢已經去到頭果25%.........
順其自然吧!

咁又係WOR..慢慢慣架啦...阿女初初轉校讀小四,英文真係吾合格五十幾分..到今年小六畢業,平均分有80分啦..佢而家睇英文書,我叫佢試下吾每隻字都搵字典,佢睇完本有成百幾頁,佢話吾係太明不過睇過中文版,知道個故仔講咩.佢做返個BOOK REPORT.都吾係好似以前咁抄返一D段落出來,係自己寫返D內容.我明白一個暑假吾可以操到好叻,不過呢度咁多人教我點樣去學好英文,對佢地幫助好大....打好個基礎係好緊要..努力中..

回覆 1# adawyc 的文章

Dear adawyc,

你唔係有小朋友同cousin喺Prince Edcuation Ctr讀緊英文班重介紹比其他人?點解又要幫你姨甥搵?咁究竟Prince Edcuation Ctr好定唔好還是你同佢地有關係?
‹ 上一主題|下一主題