用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 新校服的疑問...
go

新校服的疑問... [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

乜吾係日日著,除左PE堂穿回舊校服當運動服?

因我仔將通告很遲才給我,令我錯過度身日子, 要之後自行往校服公司造,所以一點信息也無,請知道的其他家長幫忙解答.

肯定係呀, 因我當日有問咗造校服職員, 佢都係同我講, 一星期著一次 (不過佢無同我講特定日子都要著, 但我知其他直資套formal d嘅衫, 都係咁安排架), 所以佢都叫我買一套應該足夠, 所以我只買咗一套.  放心, 我問得好清楚.

謝, 我可以慳番D, 但為左一星期一天,特登買套新校服,又要買黑皮鞋,好勞民傷財,D通告又吾講清楚,9月1日上課,應穿新校服定舊校服??....

原帖由 familyking 於 11-7-18 16:11 發表
謝, 我可以慳番D, 但為左一星期一天,特登買套新校服,又要買黑皮鞋,好勞民傷財,D通告又吾講清楚,9月1日上課,應穿新校服定舊校服??....

晤, 其實我小朋友係小一新生, 所以我無通告.  我本人又覺得, 套比較FORMAL嘅校服, 要黎出席一D大型D嘅活動或特定日子時, 係比人整齊感覺, 學生代表學校, 例如攞獎時, 都會比較尊重場合.  

我買咗兩套sport suit, 一套formal suit, 一件冷衫, 一件風褸,  $6xx, 價錢尚算ok.

回復 3# GBM 的帖子

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題