用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 何明華會督銀禧中學 - 交流區
樓主: Junior-Mom
go

何明華會督銀禧中學 - 交流區  

謝謝回覆,因為自行有(emoji)銀禧,有 bridge course 會令小朋友更容易應中學。唔好意思想再了解形式會係好似上課(中英數)?

YmOra  是的,上課形式呀!只有英文和數學.  發表於 17-1-24 20:48

新年新希望,祝{銀禧家}人人(身體健康)(不斷進步).

闔家康泰 !
龍馬精神 !
萬事如意 !
喜樂年年

想問問升中bridge course通常在甚麼時間舉行?謝謝

Duckmum 發表於 17-2-12 22:53
想問問升中bridge course通常在甚麼時間舉行?謝謝

這裡曾經回答過呢!
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2311135&page=32&authorid=0#pid44146780

希望幫到你呢!

謝謝

聽講今日低年级某班發生 一位老師 因忍受不了某位學生頑皮行為,竟將飲品麥精 (發洩)大力 一揸, 將前排大部份同學頭髮校服全部整濕曬。

shingjai 發表於 17-2-13 21:52
聽講今日低年级某班發生 一位老師 因忍受不了某位學生頑皮行為,竟將飲品麥精 (發洩)大力 一揸, 將前排大 ...

中一嗎?我女未收到風,事情怎樣呀?

thx.thx.

各位家長好, 我是銀禧的畢業生, 你們所講的女校長wong 校長、 當年是一個都history 的老師, 好有心教同學, 我當年覺得佢係銀禧中最好最有心的老師,可能當了校長相對壓力大了, 但她絕對是一個真心對學生她的。
以前校規相當寛鬆,見到你地講依家咁嚴格,心里想,可能要維持一間中學唔退歩,真的不容意, 很感慨!

請問 銜接班通常幾時謝

Matt2005 發表於 17-4-20 11:14
請問 銜接班通常幾時謝

通常八月份上課

回覆 cecichan 的帖子

謝謝, 但看過前post啲都話係七月嘅

銜接班 在註冊那天報名, 才知確實日期, 但大約7月Pre S.1 (分班試) 後至8月初, 因應校方安排導師而每年有不同, 好像是連上1星期定10日.

回覆 Cecily 的帖子

但如果不報名上銜接班可以嗎?

回覆 Matt2005 的帖子

可以的,無問題. 是用者自付,收少少費用的.

請問銀禧的運動堂會否要游泳?

YmOra  無.  發表於 17-5-10 21:04

"期末考"終於考完了,孩子和家長們都鬆晒lu!大家好好計劃暑假活動,好好休息""充充電"",下學年再接再厲呢!

仔仔終於肯放棄中一及中二時*由學校集體訂購*的參考書。由於上課時不多用這些書, 所以幾本都是新簇簇的。

中一書單 p.3 的 25.26.
中二書單 p.6 的 20.22. 及 p.7 的 27.

同時亦有中三的中國語文, 上/下兩册都保存清潔沒有塗汚, 因為老師多用自製的筆記本。

現打算半價出讓以上各本。如有興趣, 請私訊我

回覆樓主:

Hello大家好,小女幸運地甲一抽中銀禧 (自行,乙部無揀),做大家小師妹,有其他派咗銀禧嘅朋友仔嚟相認下嗎?

蘇樂B 發表於 17-7-11 10:26
Hello大家女,小女幸運地甲一抽中銀禧 (自行,乙部無揀),做大家小師妹,有其他派咗銀禧嘅朋友仔嚟相認下嗎 ...

恭喜曬!銀禧歡迎你呀!