用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖士提反女子中學交流區
樓主: leemk
go

聖士提反女子中學交流區  

王國會長

引用:大家好.+我女女自行考到SSGC,+好開心呀!!多

原帖由 ymama 於 13-07-09 發表
大家好. 我女女自行考到SSGC, 好開心呀!!多多指教.
我囡今年想報,請問有冇貼士?

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

今期的《親子王》封面故事是介紹聖士提反女子中學,內裏有詳述面試的內容。妳有興趣的可以去攞本看看。

http://hk.news.yahoo.com/%E8%81%96%E5%A3%AB%E6%8F%90%E5%8F%8D%E5%A5%B3%E4%B8%AD%E9%9D%A9%E6%96%B0%E8%AA%B2%E7%A8%8B-%E5%9F%B9%E8%82%B2%E5%8D%93%E8%B6%8A%E5%A5%B3%E6%80%A7-220140083.html

2jkidsfather    發表於 23-1-16 10:15

請問是否無論氣温幾低都是要穿校裙上學?

話咁快就一年,阿女過了一年愉快又充實的中一生涯,佢好喜歡學校呢~
最近中一同學都忙於排練英文話劇,期待睇佢地演出。

回覆:ymama 的帖子

係唔係七月七號晚JC Hall?

係呀,記得交回條留位。

sorry, delete.....

王國會長

阿囡獲派SSGC

回覆:聖士提反女子中學交流區

我囡果班除左個別去了其他強校,全部都入番。

醒目開學勳章

引用:我囡囡間學校今年入嘅一半在二十名外,有點

原帖由 Lamont 於 13-07-17 發表
我囡囡間學校今年入嘅一半在二十名外,有點奇怪。
有人考級3x,沒任何特異功能,自行入左
(因誇網佢沒報),我覺得更奇。

王國會長

小木偶媽咪 發表於 14-7-9 16:52
有人考級3x,沒任何特異功能,自行入左
(因誇網佢沒報),我覺得更奇。

...
考級3x 或者仲係b1, 入到都唔奇

王國會長

想問下在註册當日會唔會要即日考一個試? 因聽到有其他家長咁講話上年註册日仲要考埋試.

回覆 瑩瑩老豆 的帖子

Congratulations!

請問有冇人選擇普教中?
學校普教中的情況如何?
老師是native speaker嗎?

Thanks!

回覆 LingChiBaBa 的帖子

請問小學部其他班也是全部都入返 SSGC 嗎?

回覆:snoopy008 的帖子

亞女無問。

如果自行無需面試,便可直升。

回覆 LingChiBaBa 的帖子

Thanks

回覆:聖士提反女子中學交流區

分班試要穿小學校服嗎?

瑪利亞 [img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid93/pdd3f360ad8f387682eb6df51d5b6743e/fa4f9510.jpg.thumb.jpg[/img]

我女著便服去考。

請問今年的DSE成績如何 ?謝謝 !
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊