用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖士提反女子中學交流區
樓主: leemk
go

聖士提反女子中學交流區  

Any old books sale for S2 students, please pm me, thx!

回覆樓主:

S1 textbooks of various subjects (90%new) for sale at a low price. pls pm if interested.

好高興能加入SSGC這個大家庭!

請問S1有沒有分精英班?

hy2910 發表於 18-7-13 13:28
好高興能加入SSGC這個大家庭!

請問S1有沒有分精英班?

S1中英數3科按成績分組。沒有個別精英班。

magiccandy 發表於 18-7-13 08:29
S1 textbooks of various subjects (90%new) for sale at a low price. pls pm if interested.
pls check pm

回覆樓主:

請問有人知道幾時公佈升中試的結果

有中一舊書賣,有意请pm我
親子/教育王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱、如帶有違規、廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

中一新生,
大家買齊書沒有?

請問各位中四揀科學校係根科名次去安排嗎? 同一科好多人揀既學校會點處理?

trouble2 發表於 18-8-23 00:16
請問各位中四揀科學校係根科名次去安排嗎? 同一科好多人揀既學校會點處理?  ...

中四揀科時按總成績排先後的,中英數分數x2,其他科目x1。學生將所有科目排先後,學校再按總成績派科。

M1 & M2要中三數學科有70分或以上才可揀。

基本上每位學生選4C+3X,總成績排前50%才可選4C+3X+M。如總成績排後50%而又想揀M1/2,可選4C+2X+M。

過往資料是差不多每位學生也可派到頭三選擇,有機會派不到的科目是Geog。

LingChiBaBa 發表於 18-8-23 11:25
中四揀科時按總成績排先後的,中英數分數x2,其他科目x1。學生將所有科目排先後,學校再按總成績派科。

M ...
唔該晒LingChiBaBa,好多女仔鍾意讀Geog?

trouble2 發表於 18-8-23 23:20
唔該晒LingChiBaBa,好多女仔鍾意讀Geog?

應該係開嘅班數無咁多。

LingChiBaBa 發表於 18-8-23 23:52
應該係開嘅班數無咁多。
明白, 唔該晒

suliyah 發表於 18-7-31 21:59
回覆 magiccandy 的帖子

F 1, F2 books for sale, pls PM

到今天仍欠書未齊

kit-long 發表於 18-9-3 16:04
到今天仍欠書未齊

你喺Book center定Swindon訂?我女S1時喺Swindon訂,又係開咗學都未齊,但Book Center訂嘅同學就齊哂。S2開始我都改去Book Center。

http://www.hongkongbookcentre.com/tborder_status.asp
新人報到,book centre = swindonbooks?

不是嗎?

[email protected]

有錯請更正,我是菜鳥

hy2910 發表於 18-9-3 23:34
http://www.hongkongbookcentre.com/tborder_status.asp
新人報到,book centre = swindonbooks?

Bookcentre - 中環店
Swindon - 尖沙咀店

S1, book centre,都未齊,欠

FORTISSIMO!
(Price: $322.00)

在中環訂,早兩日已齊並且取了!
(我在註冊當天訂書)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊