用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 華英VS旅港開平
樓主: cherrieshum
go

華英VS旅港開平 [複製鏈接]

回復 1# tomatowu 的帖子

自行收咗就唔需要大抽獎

派位制度:
自行1 取錄    自行2取錄~~派位結果:自行1
自行1 失敗    自行2取錄~~派位結果:自行2
自行1 失敗    自行2失敗~~跌去大抽獎

咁任何結果都要放榜那天才知道的,是嗎?

除了在7月初同一日放榜外,你還不可能知是循自行還是大抽獎被取錄的。除非自行那兩間跟甲乙部的都不同。

原帖由 BillyM 於 11-7-16 10:57 發表
開平同官小無乜關係, 無話官小學生會鍾意揀d.

華英開平水準相若, 不會差太遠,  開平相對緊少少, 但都不算是極嚴格的學校.

華英入學競爭比開平大, 揀華英做第一志願未必得, 但開平就第二都有機. ...

華英鬆d自由d
好似出左名 傳統過傳統.是否轉左校長或其他原因.如果唔系.......

如果係自行階段已經收左你小朋友, 就唔會再有機去抽獎(唔洗抽, d位留俾自行失敗左o既學生抽).

原帖由 tomatowu 於 11-7-18 23:35 發表
我有一個疑問,如果這兩間學校在自行收生中都有面試,但其中一間收咗,而收咗個間在大抽獎中我放了在第二志願,當電腦派位時,它會選擇我第一志願的學校先,還是會優先派了在自行收生被取錄那間學校先呢? ...
‹ 上一主題|下一主題