用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 校車一問 - 荃灣到協恩 (AM)
go

校車一問 - 荃灣到協恩 (AM)

請問有冇媽媽住荃灣, 葵青或深井讀上午班. 因學校提供的校車暫未能提供服務, 大家有冇其他褓姆車資料提供, 萬分感激.

回復 1# BabyQQ~ 的帖子

咦,我地唔知有無可能同一條線呢?我都係揾緊保姆車呀!我住果度一轉出就係呈祥道,唔知順唔順路呢?

我都係荃灣友黎架,關先生(校車)話20號先會覆,開唔開到綫.

回復 1# rachelpan 的帖子

rachelpan 你好, 大家荃灣友, 以後有個照應, 你係咪都返早午班?

我上星期打左去J車 - 謝太, 佢話OK喎, 但就接4間幼稚園, 我等緊佢CONFIRM落DEPOSIT AR. 唔等關生啦, 都唔知有無GE.

我女下午班架! 關生今日覆咗我話應該無問題,開到綫咯喎,你試吓問吓! ^^

BabyQQ: 咁J車的車費幾多錢呀?

原帖由 BabyQQ~ 於 11-7-19 14:46 發表
rachelpan 你好, 大家荃灣友, 以後有個照應, 你係咪都返早午班?

我上星期打左去J車 - 謝太, 佢話OK喎, 但就接4間幼稚園, 我等緊佢CONFIRM落DEPOSIT AR. 唔等關生啦, 都唔知有無GE. ...

我住荔枝角, 關生今天回覆上午班開吾成校巴, 各位有沒有建議 ?
J 車謝太話吾經荔枝角

yanyan:哎呀..咁惨呀!你試吓問吓J車嘅路綫,邊到最近荔枝角,唯有你就一就囉^^

原帖由 Yan--Yan 於 11-7-20 14:15 發表
我住荔枝角, 關生今天回覆上午班開吾成校巴, 各位有沒有建議 ?
J 車謝太話吾經荔枝角

回復 2# Yan--Yan 的帖子

無車真係好慘 , 你唯有係樓下睇吓有無其他褓姆車到士瓜灣或問下加錢得唔得, 我之前都係打算出呢兩招架咋.

已問了 J 車, 佢行天橋, 吾肯接過來
問過佐敦D1 , D2 車, 話吾經

主要都係時間問題, 會影響接下午班

關生話有5個小朋友, 但吾夠人開吾到, 真的想找他們商討下, 如有, 請pm 我

有好消息呀!上午班都開到綫喇!^^ 關生話.

原帖由 Yan--Yan 於 11-7-24 05:21 發表
已問了 J 車, 佢行天橋, 吾肯接過來
問過佐敦D1 , D2 車, 話吾經

主要都係時間問題, 會影響接下午班

關生話有5個小朋友, 但吾夠人開吾到, 真的想找他們商討下, 如有, 請pm 我 ...

係呀, 佢地話學校同佢地商討後, 佢地加開車給我們, 真的感謝他們的幫忙

咁就好喇^^

原帖由 Yan--Yan 於 11-8-5 13:48 發表
係呀, 佢地話學校同佢地商討後, 佢地加開車給我們, 真的感謝他們的幫忙

my girl will take the school bus by Mr. Kwan who will arrange pick up at Tsuen Wan West MTR Station for PM session.

好慘!我仲未有校車呀!我住石架尾/九龍塘 。 九龍塘線、shamshuipo線、沙田線都唔載!點算?

Tallmama
學校今天都致電給我, confirm我是否已有校車, 你試問下她們

原帖由 tallmama 於 11-8-11 15:23 發表
好慘!我仲未有校車呀!我住石架尾/九龍塘 。 九龍塘線、shamshuipo線、沙田線都唔載!點算?

而家搵倒未?

tallmama
我同你一樣都無校車呀,原本沙田線秦太都話可以接,最後今日下午先回覆我開唔到線, 而家唯有叫工人接喇!

我地都係無校車肯接呀!沙田線話連放學都唔接。囡囡婷婷,你住響邊呢?

原帖由 囡囡婷婷 於 11-8-28 17:32 發表
tallmama
我同你一樣都無校車呀,原本沙田線秦太都話可以接,最後今日下午先回覆我開唔到線, 而家唯有叫工人接喇!

你地好!我想問下你地報協幼果陣,係唔係都照報番自己住荃灣/葵涌區呢?
我本身住葵涌區,有d擔心報住的地區唔係何文田,會影響收生機會。

P.S. 你地指的Mr. Kwan係唔係關x強ar?我以前細個返協恩都係佢車,估唔到佢依家仲有做褓姆車。:) 以前佢主要都係車陳瑞祺同協恩學生。