用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍大窩口幼兒園 請問有無人黎緊8月讀救世軍大窩口幼兒園N1班? ...
go

請問有無人黎緊8月讀救世軍大窩口幼兒園N1班?

我個小朋友8月返N1上午班,唔知有無人一樣呢?

我諗你入讀嘅係地下果間救世軍富強幼稚園,因為2樓果間幼兒學校只有全日制,並沒有分上下午班的。

回復 1# ss1008 的帖子

請問知唔知N班用咩出版社嘅書呀, 有人俾書我唔知合唔合用呀

回復 1# smart1106 的帖子

佢地N班有2本數學活動書, 是教肓出版社, 另外1本是語文, 是救世軍自己出版~

我個仔黎緊1月先夠2歲做插班生讀下午N班

呢間大窩口幼兒園係起2樓禾,n班係全日架。地下果間又叫大窩口救世軍,聽說係分上下午的。

原帖由 creamy312 於 11-9-15 00:34 發表
我個仔黎緊1月先夠2歲做插班生讀下午N班

Yes, 2樓果間叫救世軍大窩口幼兒園, N班至K3都係返全日的
地下果間叫救世軍富強幼稚園, N班至K3只係返半日,
兩間校服都唔同的

原帖由 sadsam 於 11-9-19 16:16 發表
呢間大窩口幼兒園係起2樓禾,n班係全日架。地下果間又叫大窩口救世軍,聽說係分上下午的。

我個仔12月出世,過咗2歲生日,一月開始返上午N班

回覆:請問有無人黎緊8月讀救世軍大窩口幼兒園N1班?

想問一下地下救世軍同二樓救世軍,口碑如何?

I want to know as well... Can anyone tell?

引用:Yes,+2樓果間叫救世軍大窩口幼兒園,+N班至K

原帖由 carine007 於 11-09-27 發表
Yes, 2樓果間叫救世軍大窩口幼兒園, N班至K3都係返全日的
地下果間叫救世軍富強幼稚園, N班至K3只係返半日, ...
有乜唔同呀呢兩間?

人地咪講左囉................... 一間全日, 一間半日~

回覆:smart1106 的帖子

朗文

想問點解你地會選呢間?除外近自己住環境外? 佢地教學係點?小朋友多功課嗎?多吾多親子功課?

引用:想問一下地下救世軍同二樓救世軍,口碑如何

原帖由 實果子 於 12-02-10 發表
我都想知

Taiso78 發表於 13-12-19 12:53
想問點解你地會選呢間?除外近自己住環境外? 佢地教學係點?小朋友多功課嗎?多吾多親子功課? ...
我小朋友讀過N班,覺得老師校長有愛心,又能訓練小朋友自理能力幾好,有"幾"律,學習層面廣闊,除了英文。教具新穎。家校合作很好。都有簡單功課架,也有親子功課的。

回覆 sadsam 的帖子

請問你家小朋友而家轉左邊間讀K呢?

九龍出面讀。

其實呢間好好架,係唔中意佢地冇外國人教英文同個環境係起屋村囉。我仲介紹左個daddy係外國人既小朋友入去讀,佢應該讀緊k3, 即佢地叫n4。佢媽媽都話好過其他幼稚園,訓練小朋友紀律很好,學習範圍好廣,n班都有教認中文字架喇,其實睇你想你自己小朋友要d咩野囉。