用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012 K1D新生
樓主: mianyang_99
go

2011-2012 K1D新生 [複製鏈接]

回復 20# viandes 的帖子

咁近???又多一樣羨慕你地啦~~

回復 21# mianyang_99 的帖子

我地大人就梗係覺得住得越近越好,但係小朋友覺得搭保母車好好玩,又可以識到其他小朋友,第時可能到我個囝羨慕你地啦,哈哈!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

回覆 22# viandes 的文章

咁我都覺佢會like坐校車既...
不過做佢阿媽既我...就唔係好放心啦.

Hi, my son is at K1D (B) group.  We live in TKO.

K1D(A組)

我仔仔 希希 係九龍塘讀N1,今年K1 轉黎民生,讀上午K1D(A組)。我地住奧運,今年K1會坐左校車(百利校車),請各位多多指教。

返咗兩日學啦,雖然只係每日返一個鐘,唔知各位嘅囝囝囡囡適應未呢?我個囝返嘅A組,好似大部份人都ok喎!  唔知B組如何呢?
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

Hi,

我個女係讀K.1D (B組),你地有無同囝囝/囡囡報SAT的課外活動?

原帖由 yymyiu 於 11-7-19 15:31 發表
我仔仔 希希 係九龍塘讀N1,今年K1 轉黎民生,讀上午K1D(A組)。我地住奧運,今年K1會坐左校車(百利校車),請各位多多指教。

HI, 記得我吧??我是第一天與你交談那位mami呀~~

原帖由 Cat2011 於 11-9-4 23:44 發表
Hi,

我個女係讀K.1D (B組),你地有無同囝囝/囡囡報SAT的課外活動?

hi, 我冇報呀....事關我住得太遠啦...同埋d course全部10幾20人一班, 好似太多喎~~

原帖由 viandes 於 11-9-2 20:33 發表
返咗兩日學啦,雖然只係每日返一個鐘,唔知各位嘅囝囝囡囡適應未呢?我個囝返嘅A組,好似大部份人都ok喎!  唔知B組如何呢?

係呀...a組好ok呀, 第一日好似得一個女女喊, 唔知b組點呢??
聽日開始返2個鐘...仔仔好鐘意返學呀, 真係放心晒~~
之前聽讀緊既家長講, mr "road???"is verygood, 唔知係唔係呢??
仲有, 方老師話要交12張相, 但我放左入個通告袋度, 到而家都未收相, 你地呢??

感謝主,阿囝都好喜歡番學。佢話b組第一日有同學喊;但係第二日就冇啦。阿囝好喜歡方老師

另外,我想confirm下体育衫係未逢星期二、四及五著呢?
Thanks!

回復 31# mantaoma 的帖子

No....係一, 三, 四著pe衫呀~~
係呀..我仔都好鐘意ms fong~~:

唔該晒! 因為今日搭校車時,車內有同學著pe衫,仲以為自己記錯添

回復 33# mantaoma 的帖子

我27号個日淨係問左ms fong呢個問題...之後仲要走左去買多套pe衫~~

我星期五有同亞女返學,可以分享下我見到的情況俾大家知: 印象中b組的小朋友無人喊,一返入課室,老師/ee會同小朋友去洗手間,之後佢地坐在自己的位玩玩具. 然後等家長離開後,老師開始同佢地點名同上課.

其實我初初都有d担心亞女唔適應新學校,不過亞女今日同我講話識到新同學

原帖由 Cat2011 於 11-9-6 20:53 發表
我星期五有同亞女返學,可以分享下我見到的情況俾大家知: 印象中b組的小朋友無人喊,一返入課室,老師/ee會同小朋友去洗手間,之後佢地坐在自己的位玩玩具. 然後等家長離開後,老師開始同佢地點名同上課.

其實我初初都 ...

多謝分享~~
我仔仔係鯨魚組...你地有冇鯨魚組呀??
今日老師派通告叫12号帶個迷你月餅/切粒水果, 咁係咪即係2樣都要帶 定或是其中一樣呢?? 你地有冇收到order呀??

多謝分享。我會兩樣都帶 (切粒生果 + 月餅)。   唔知課外活動幾時知結果呢?

原帖由 mantaoma 於 11-9-7 14:31 發表
多謝分享。我會兩樣都帶 (切粒生果 + 月餅)。   唔知課外活動幾時知結果呢?

我諗好快有result啦...因為學校個calendar話9月17号就開始上eca啦~~

你join左邊幾項活動呢??

http://www.munsang.edu.hk/kindergarten/teacherpdf/calendar.pdf

可以兩樣都帶or帶其中一樣都得.

我無報課外活動,但記得通告上提過結果會在12/9通知家長的.

原帖由 Cat2011 於 11-9-7 14:40 發表
可以兩樣都帶or帶其中一樣都得.

我無報課外活動,但記得通告上提過結果會在12/9通知家長的.

我多數帶月餅就算lor~~
‹ 上一主題|下一主題