用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012 K1D新生
go

2011-2012 K1D新生 [複製鏈接]

有冇同學仔呀??入黎傾下啦~~
   0    0    0    0

Hi, 我個女是上午班, B 組. 你呢?

回復 2# winnie28 的帖子

係咪d班呀??
我仔係a組~~

Hi mianyang_99 and Winnie28, 我個仔都係K1D(B), 得閒可以交流吓. 你哋係唔係坐校車架, 我個仔會坐校車!

我仔仔都係K1D(b組),多多指教。^^

我女會坐校巴, 住青衣. 你們呢?

回覆 6# winnie28 的文章

我仔都係住青衣, 佢都會坐校巴呀~~
佢係0801仔仔....
你女女讀緊邊間nursery??

nice to meet u all.

我囝囝 Joshua 係九龍塘基督教中心幼稚園上 nursery,今年K1 轉黎民生。我地住土瓜灣,Joshua 已經坐左一年校車,黎緊坐校車返民生應該容易適應。

原帖由 mantaoma 於 11-7-13 11:56 發表
我囝囝 Joshua 係九龍塘基督教中心幼稚園上 nursery,今年K1 轉黎民生。我地住土瓜灣,Joshua 已經坐左一年校車,黎緊坐校車返民生應該容易適應。

hi, 我仔叫hinson, 佢係荃灣讀緊nursery, 你地住個度咪好近學校lor...真係正~~

我女在青衣讀nursey, 唔駛搭校巴. mianyang_99, 你是否找郭叔校車?

回復 11# winnie28 的帖子

WINNIE28

YES呀, 我搵左郭叔啦~~

你住青衣邊頭呀...我住青宏苑(即長發邨隨離)~~

大家有冇返暑期班呀??
我仔仔冇報呀~~

mianyang_99 ,

我住美景花園呀 (近長青邨), 我冇參加暑假班.

澤熙媽咪, 我係程熙媽咪呀! 程熙又係編到K.1D, 但係响a組, 佢地又可以繼續做同學仔啦!!

原帖由 mantaoma 於 11-7-13 11:56 發表
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

我囝囝都無報暑期班
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

回復 15# viandes 的帖子

hi...viandes, 我仔同你仔仔一樣大呀, 都係0801, 請多多指教呀...

你住邊區呀??

程熙媽咪: 澤熙和程熙真係有緣,由nursery到K1都係同一班。佢地兩個又可以一齊玩啦! 希望佢地好好珍惜啦!

回覆 18# mantaoma 的文章

你地好有緣呀....好羨慕呢~~:

回覆 17# mianyang_99 的文章

我地住得仲近,住九龍城,唔使坐車,不過同小朋友行,就要行15至20分鐘!

‹ 上一主題|下一主題