用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 香島會不會好「左」好「愛國」
樓主: soso1227
go

香島會不會好「左」好「愛國」 [複製鏈接]

原帖由 redkoni 於 11-7-12 14:35 發表

家陣幾乎間間學校都插五星紅旗喇,  "愛國學校"並不是香島,福建等等的專利喎!!

有道理. 有d擦鞋學校有過之而無不及. 只要internet沒有被禁. 大家可以收到不同資訊. 洗腦唔係咁容易.

三間香島都要

原帖由 知知姐 於 11-7-13 14:47 發表
今日囝囝要返天水圍香島中一預習班,佢話比我聼要做值日生,要幫手掃班房,我覺得幾好,一個學習機會,唔使做個港童,乜都唔識,同埋喺學校同同學一齊做都做得開心。
想問問其他學校是否要做呢? ...
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

我冇聽到有外籍人士讀香島,我諗主要原因係佢地中文、數都幾深,如果本身中文唔係母語,我諗幾難讀得上,佢又冇第三種語言比學生收,而且EMI class 都係呢幾年先有,所以之前唔會有呢類學生讀!

原帖由 hinhin-mother 於 11-7-13 15:13 發表
motherlau: I'm happy to know about kowloon tong HTMS. many people have a good comments in this school, therefore, I will apply this school for my son in the coming year. One more question wanted to as ...

回復 43# motherlau 的帖子

我見到有外藉中一入學生,一齊考分班試同預習班。

回覆 42# motherlau 的文章

其他中學好似唔洗做。

回復 44# 知知姐 的帖子

天水圍香島我唔係太清楚架

有d中學都要既,唔只香島.....

原帖由 知知姐 於 11-7-14 23:39 發表
其他中學好似唔洗做。

有冇其他《天水圍香島》家長分享吓…
‹ 上一主題|下一主題