用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 (地球村)繪畫比賽
go

(地球村)繪畫比賽

收到晝室通知小朋友參加此比實擭獎, 想了解下這個比賽既性質係點, 我見係私營公司運作, 要比錢買佢地既晝集

醒目開學勳章

我兩個囡同朋友個仔仔都有拎獎,我囡就拎優異,我朋友個仔仔拎二等獎,性質...唔係太明白你講咩...不過我聽過老師講,今次比賽有一萬人,拎獎既得2000幾人,分別有冠亞季同一等,二等,三等, 優異獎,咁 冠亞季.. 就係 0係一等獎度再評審,一等獎好似大概得百幾人,二等獎250人,三等獎500人,優異獎近一千人到?
至於比錢買果本畫集,你可以唔買架嘛,不過睇你係咪想展覽啦!

我個囡得二等獎, 因為我對美術方面係一無所知, 所以問下想了解多d

醒目開學勳章

原帖由 AnitaBao 於 11-7-12 22:49 發表
我囡囡間畫室都有參加, 而且都攞左獎
雖然對方係私營公司, 但已經註冊非牟利慈善團體, 而且參賽不需費用, 只係得獎時才要$40出証書, 至於畫集 ($350) 你可以決定買或不買。

1-2等獎會安排展覽。近1萬份作品, 只有一 ...

可否pm我你囡囡間晝室嗎? thanks.

AnitaBao, 可唔可以PM我間畫室係邊樹。唔該晒!

醒目開學勳章

我兩個囡跟緊果個老師收生有30幾個(私人既),有14個學生去比賽,都有5個學生拎獎,

不過我就諗緊訂唔訂畫集好,

我上網見到有好多畫室都有30幾個學生拎獎,我就心郁郁打去問過地球村比賽既人問下,原來人地話室交成幾百全作品去先有10-30個小朋友拎獎,仲話以量取勝咁同我講,咁計落其實拎到獎,真係好勁^^

係咪年年都有哩個比賽架?

我小朋友間畫室參賽左十多個學生,都有2個人拎獎,第一次一齊參加比賽,有小朋友得獎都幾開心~

回復 7# AnitaBao 的帖子

可否pm給我? Thx