用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2011/12 聖保祿天主教小學小五
樓主: YongXin
go

2011/12 聖保祿天主教小學小五 [複製鏈接]

醒目開學勳章

前灣嘈公談康樂營。

天氣唔好,應該係困獸鬥响室内,但係班人總之有得玩就開心架喇。

原帖由 candy_kent 於 11-11-7 17:43 發表
YONGXIN,

無計, 惟有頂硬上啦, 大小姐頂得住既.....放心 !

星期三佢地去邊樹玩呀 ?

回復 1# YongXin 的帖子

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

祝各位靚太靚女萬事如意,心想事成!龍年進步!

簽名被屏蔽

祝各位靚太女女身體健康,操 fit d 去考好個呈分試,加油加油!!
YongXin,阿女上學期派左彩,佢生平第一次成績表 average 攞 A!
咪 咪 咪 咪嘩住。。。e + 中學 80分就 A 架喇,唔同小學要 9字頭至得。
雖然個班名次唔係 top 10,都好好喇,我唔止收貨,直情滿意添喇。
記得阿女升左 F2 之後,有日突然同我講:我終於開始聽得明老師上堂講咩喇!
吓?阿女原來你成個 F1 都係唔係幾知老師上堂講咩架?OMG!等我仲成日大大聲咁同人哋講話我女小學個底打得好升中過渡冇問題!阿媽真係烏吓烏吓!
不過唔知又有唔嘅好處,唔係我分分鐘癲婆咁四圍同佢揾補
習都似!呵。。
祝你女女順順利利,更進一步!

醒目開學勳章

回復 Rattie 的帖子

未判刑。18號先判。
A? 後面數返上來?
五年班0的測驗好深,教得又快,真係危,我講我家大小姐;唯一進步係:識驚,哈哈!仲要係臨派卷/派成績表之前一晚,先走去驚。

我0個時荒温上學期都唔知Miss上堂講0羊架,帶0羊又唔知,聽日有測驗又唔知,慢慢就會慣,而且同學好好,會幫我。

醒目開學勳章

回復 candy_kent 的帖子

有呀!去0左北京。

真失禮,我地係第一次上京。。。原來,好好玩!好值得去。

回復 YongXin 的帖子

開始識驚都係進步,下回至係堅料,夠時間 夠時間!
我女嗰陣上學期嘅分都唔靚架
下學期就好 d d。。。

醒目開學勳章

回復 Rattie 的帖子

我嚇企如果過唔到隔離中學我唔同企撲學校讀。

五年班都仲可以咁樣俾阿媽嚇倒我相信都冇幾多間小學做得到,SPPCS d 女女真係乖、純,呵
我記得五六年班 d 數測深到無倫、冇譜。

醒目開學勳章

回覆:Rattie 的帖子

嘻嘻! 視乎個人志願. 我家大小姐要求比較簡單, 企話第時最想做既職業係......少奶.

測驗唔計分, 果然玩到好盡. 英文C只係教緊: He is the boy who is raising his hands. 但測驗閱讀理解就有呢啲: The report pointed out that chronic diseases are the leading causes of death in the world. Many of these are caused by risk factors that are preventable.

平時唔練, 見到啲供嘢,真係星球文字是也! 我家老爺睇完份卷就擺低,好明顯係企自己好多字都唔識。

睇完份英文卷就擺低 ~ e 個動作我 p2 時都做過,不過就加多句同阿女講:e 份卷你合格都算係咁囉。
阿女當時即刻眼紅,佢冇諗過阿媽丙都唔丙吓。
之後阿媽咪要做嘢囉。。。
今次英文 exam 卷都出得深,阿女話暫時未見佢班同學高分過佢,都真係多得小學帶愜。。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

candy_kent 發表於 12-2-15 17:11
RATTIE,

叻女 !  果然可喜可賀 !!  飲得杯落

點呀,派咗彩 無驚無險係咪?
有做老師嘅朋友講過三、四年班係關鍵
d 女女得唔得開始睇到
功課錯得太多會唔會係唔明?
如果係數就要早早攪返掂
數好女仔好著數吓架