用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 康文署的泳班OK嗎?
go

康文署的泳班OK嗎? [複製鏈接]

康文署的泳班OK嗎?
因$很吸引,又不遠家, 想問大家意見.THanks a lot!!
   1    0    0    0

一定有教練牌,而且有經驗,我以前參加過多次,都教得很好的。到你小朋友學會游水,又有興趣繼續練下去的話,才給他找一個合適的泳會或教練操水,現階段不用浪費金錢去學基本技巧。
Nice to meet you!

但我個仔學左幾好多次都唔識, 唔知係咪一班太多人, 不過咪當比佢玩吓囉

比小朋友玩水都ok,但未必真正學到游水。

不要有期望。

醒目開學勳章

我2個小朋友都學過,亞仔學識咗,亞女學唔識 (but 亞女係怕水啲),我覺得 okay ~

原帖由 ivory0915 於 11-7-22 23:49 發表
我2個小朋友都學過,亞仔學識咗,亞女學唔識 (but 亞女係怕水啲),我覺得 okay ~

請問係唔係要抽籤才有得學?

我以前有同事話, 車費+入場費 (小童及大人) = 其他泳會的價錢差不多, 但一般泳會係1:8, 而康文署1對好多人, 所以我一直都join家附近的泳會

醒目開學勳章

原帖由 五歲仔 於 11-7-23 00:21 發表

請問係唔係要抽籤才有得學?

我以前有同事話, 車費+入場費 (小童及大人) = 其他泳會的價錢差不多, 但一般泳會係1:8, 而康文署1對好多人, 所以我一直都join家附近的泳會 ...

係要抽籤,但有好多班,通常都抽到的,我去嗰個泳池喺屋企附近,慳咗車費,如果計埋車費,其實真係唔平得好多 ~

回復 2# 五歲仔 的帖子

康文署泳班學費已包入場費,我參加過3次成人班,一班大約10-12人
3個仔女都在泳會學,大約$100/hr,幼兒班1:3,兒童班1:6

細個就是上康文署的班…而家懂得自由式,蛙式
小朋友如果一班人都學到既,一班人有得玩下都不錯呀!

醒目開學勳章 王國長老

我仔而家上緊, 我之前都係大包圍政策, 抽左至決定去唔去, 結果抽到2個COURSE, 我都有去 ($54有10堂, 衡量過, 就算10堂上唔晒, 上到6,7堂, 都仲OK)
我都見到2個場地, 同教練教既方式, 都唔多同, 應該係1:20, 我仔屬於唔驚水, 教練自然唔會太著緊佢 (佢根本係識, 不過游得2,3下), 再學下睇下點先
講真1:20都唔期望D咩架喇.......

我個仔學左兩個暑假, (升P.1 &.2).
超平真抵.($52/10堂, 包入場+有人睇仔 ) 但學得麻麻地, 今年升P.3 佢要求跟學校游泳班($75/堂唔包入場).學左3堂可以一口氣游一個直池.一分錢一分貨.
其實我個仔K2升K3個暑假都有去史丹福學.
如果要求不高, 比佢跟康文署玩水都抵.

如要求的話, 可以去玩下....

原帖由 HIN2003 於 11-7-29 17:32 發表
我個仔學左兩個暑假, (升P.1 &.2).
超平真抵.($52/10堂, 包入場+有人睇仔 ) 但學得麻麻地, 今年升P.3 佢要求跟學校游泳班($75/堂唔包入場).學左3堂可以一口氣游一個直池.一分錢一分貨.
其實我個仔K2升K3個暑 ...

回覆 12# Charlotte_mom 的文章

原帖由 wanmui 於 11-7-11 08:12 發表
康文署的泳班OK嗎?
因$很吸引,又不遠家, 想問大家意見.THanks a lot!!

玩下水都幾好,因為幾十元入場都唔止呢個價,如果想學會就有排都學唔識,我囡同學仔由K3開始每年都參加,已經學了三個暑假,現在還要用浮板先識游幾下.佢地一對幾十人.
但我囡囡跟海天泳會學了12堂(每周一小時)已經可以不用浮板自已游到幾個身位.

我識人係入面教 佢地話唔好, 比$出去學好過
你健康快樂既成長, 就係我最大既成就
我的小天使,媽咪會記得你曾經存在過,永遠記得2008年5月16日,我知總有天你會回來我身邊

我都覺得超抵, 但如果係一張白紙去學, 包佢學唔識, 最好係已經識基本的動作, 呼吸, 係入面自己練水, 有時教練會糾正佢姿勢, 都幾好架
‹ 上一主題|下一主題