用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖母無玷聖心幼稚園
樓主: KW
go

聖母無玷聖心幼稚園 [複製鏈接]

Re: 聖母無玷聖心幼稚園

hoveypan,

我個仔都好好動, 老師同我講, 佢唔鍾意跟大隊, 全部同學向前行, 我個仔就偏偏要跳來跳去甘, 不過情況都控制到, 只要時時讚下佢, 佢 d 乖表現就出現, 都俾老師講過好多次, 佢好講心情, 心情好就好乖, 心情唔好就唔聽話, 自己唔識控制自己既情緒,好在老師話佢讀書,寫字都好好, 所以我同佢擇小學, 都會擇 d 著重活動教學, 多元化 d , 聖小我唔會考慮喇, 近來都開始同佢留意 d 小學, 第一城呂明才都好似唔錯, 馬鞍山主風都好好口脾, 我地真係要多多交流意見喇 !

YY,
係呀, 我個仔個 MISS 透露下年真係會有個外籍修女教英文, 課室都預備好, 因為上次家長會帶過我地参觀, 聖幼都進步左好多, 話唔定, 星期四我地有機會撞到呀, 聖誕嘉年華嘛, 我個仔都有份上台表演唱歌, 佢話佢自己負責打節奏喎, 其它同學跳舞  

may9wsm:
家長日那天,我們只係坐在課室內乍!名副其實是「座談」。 星期四我們如何相認好?

另,聽聞第一城呂明才都幾傳統喎∼  
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

I&IMom,

Thanks for your reply.

"....not choose 聖小 in the 1st round and asked them to choose them in the 2nd round。。"如果2nd抽不入、而第3rd round求位唔知重有無機會.之前聖心想人 1st  2nd round 揀它的話第3rd round會俾位聖幼.

What do you think the chance now?  Please advise. Many thanks.

該用戶已被刪除

Hi,

I think 聖小 is not the only choice in Shatin/Tai Wai.  My daughter also graduated in 聖幼 but couldn't enrol in its primary school.  She is now studying in 陳元喜小學下午校 in P3.  It is a Christian school.  The principal & teachers are very enegetic & caring.  The 家教會is very active too.  My daughter is very happy there and there are many activities for the students' to join.  The school has just completed the 20th anniversary activities.

Monica

:-)

I&IMom,  your reply 非常詳盡、感激!

Monica, Thanks for your reply too.

Actually, I am not so insist to enter 聖小.  I am living in Ma On Shan so 聖小 for me is 誇區. 所以我1st(只得15分、我會博主風) and 2nd round 不易入(誇區:博呂小、本區博主風、OR誇區本區都主風). 第3rd round如果沙小唔收我就担心聖小嫌我1st and 2nd round 唔揀它第3rd round先來求位.

而家問早左D但我都心思思找沙田地址、我弟弟岡岡住大圍唔知大家知唔知地址證明点需要那種類別?

‹ 上一主題|下一主題