用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 賽馬會體藝中學 交流區
樓主: ntstgt
go

賽馬會體藝中學 交流區  

clokwai 發表於 19-5-3 12:26
有無人收到風今年適應班邊幾日舉行?thanks

https://www.tic.edu.hk/uploads/files/1819_calendar_student_1538038787.pdf

根據以上校曆表,F1 orientation 在24/8舉行,不過tbc.

醒目開學勳章 王國長老

mamacc 發表於 19-5-6 16:10
https://www.tic.edu.hk/uploads/files/1819_calendar_student_1538038787.pdf

根據以上校曆表,F1 orien ...
會有另外幾日既新生適應日無寫出黎, F1 Orientation Day 係家長都要返既.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

2018/19 年度新生適應日應該係 20-24 Aug 2018 呢段時間, 跟住就係 F1 Orientation Day (Sat)

2019/20 邊幾日相信要註冊日派既通告先會有

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

mamacc 發表於 19-5-6 16:10

根據以上校曆表,F1 orien ...

thanks mamacc

miriam 發表於 19-5-6 18:44
2018/19 年度新生適應日應該係 20-24 Aug 2018 呢段時間, 跟住就係 F1 Orientation Day (Sat)

2019/20 邊 ...
thanks miriam

miriam 發表於 19-5-6 18:44

2019/20 邊 ...

明白了,謝謝

想借位請教一下體藝的學生及家長.
小朋友今年4年級, 暫時級27, 但成績都浮動, 現在都開始留意中學.小囡學校一般級50名前的同學仔都可以入區內外BAND 1學校.
她是羽毛球校隊, 剛取得某機構辨的全港女團銅牌.
另外也有玩花式跳繩, 單人項目都曾經取得金,銅牌.
想問如選擇<體育>的話, 是否其他運動項目都需參加訓練或只專注一樣發展?
體藝是否都有花式跳繩隊?
以小朋友的成績入貴校的機會許率大嗎?

[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

rr925 發表於 19-5-9 15:40
想借位請教一下體藝的學生及家長.
小朋友今年4年級, 暫時級27, 但成績都浮動, 現在都開始留意中學.小囡學校 ...

以我感覺,你囡掂硬呀~加油!
可能到時有更好的選擇~

醒目開學勳章 王國長老

學校討論區禁止交易活動 ( 2017年7月3日生效 )

自2011年9月,可於學校討論區進行二手校服及專屬書包交易活動後,屢見有跨版式違規重複張貼,部份校區更充斥交易(徵/售/換/送)主題,影響家長交流討論,有見及此,由即時起,禁止校區任何交易活動,今後所有學校專屬用品之交易,必須按站規 ,發表於EK二手市場並選用合適分類

校區交易主題處理之安排 :
1. 校區內,現存的所有交易主題,會搬移到<回收文章>版區
2. 2017年7月3日至31日,為適應期,如有違規的交易主題,會搬移到<回收文章>版區
3. 2017年8月1日後,如有違規的交易主題,會搬移到<違規文章>版區

屢次違規者,可被警告或禁言,嚴重違規更可被永久禁止訪問

是否已出了分班名單?但在學校內聯網,咁新生點睇呢?

醒目開學勳章 王國長老

mamacc 發表於 19-8-15 14:10

已經出左, 新生係睇唔到, 舊生先可以睇到

mamacc 發表於 19-8-15 14:10
打電話問左, 星期一會貼分班表係學校, 叫小朋友自己搵

請問星期一,適應週是否可直接穿體育服返學

clokwai 發表於 19-8-16 14:11
請問星期一,適應週是否可直接穿體育服返學
我見張資料寫, 星期一, 五穿體育服, 星期二三四穿校服, 星期六穿校服帶體育服

mch411 發表於 19-8-16 09:38
打電話問左, 星期一會貼分班表係學校, 叫小朋友自己搵

Thanks

mch411 發表於 19-8-16 15:36
我見張資料寫, 星期一, 五穿體育服, 星期二三四穿校服, 星期六穿校服帶體育服 ...
Ok,thanks

miriam 發表於 19-8-15 19:48
已經出左, 新生係睇唔到, 舊生先可以睇到

請問一下,體藝是band 1嗎?

醒目開學勳章 王國長老

Lav 發表於 19-8-25 22:30
請問一下,體藝是band 1嗎?

miriam 發表於 19-8-26 00:26

謝謝妳,因為對此校唔熟但有興趣
咁請問是大概b1a、b1b定b1c?

醒目開學勳章 王國長老

Lav 發表於 19-8-26 02:30
謝謝妳,因為對此校唔熟但有興趣
咁請問是大概b1a、b1b定b1c?
只可以講真正心儀體藝而報讀既學生 B1A-B1C 都有