用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學 真心求助:關於培道小學..
go

真心求助:關於培道小學.. [複製鏈接]

(1)  d科讀高一級果隻?
(2)  家課量? 默書測驗考試量?
(3)  升中情況? 幾多%入讀培道中學?

我呀女幼稚園成績都係中間, 怕唔怕跟唔上呢?
   0    0    0    0

我都是問bk媽咪....
1) 我都想知....但我未去學校攞書單.
2) 每天4-5樣 and 好似隔住星期默中默英及有四測兩考
3)上年有13個入了培道中學

妳可以上睇培道網頁找資料
有2011-2014發展報告
個發展報告我幾like

ptm, Thanks a lot!

How do you think about the school environment? Is it clean enough? facilaties old?

或者講下我和小朋友之前去學校面試親眼體驗.....
面試當日.....入到學校門口就好啱撞到校長,校長問我們有什麼可以幫到妳:我就話來面試她就話帶我上去,
而校長就一路同我小朋友傾計說笑。到老師帶小朋友有入課室面試至面試完畢我都見老師搭住我小朋友膊頭傾計,
我自己感覺不錯!
其實本人一直想找合適小兒的學校,自己係咁想"點叫做合適呢?"因小兒性格[林善]和天真在他世界是一個天下無賊的世界,所以我要找一間有愛心和要小班教學的學校,而自己就上網找資料又問老師結果就找到培道,我都有見過培道d小朋友放學都幾乖,都不會亂走來走去會拖住媽咪過馬路,傾計都斯文細細聲,我都有望到小朋友上堂都ok至於學校既消息和方針我都覺得清楚,不過校舍是細d和舊些但我接受到....>針沒有兩頭利麻。
希望解答到妳問題。
‹ 上一主題|下一主題