用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會柴灣聖米迦勒小學 2011-2012升中派位
go

2011-2012升中派位 [複製鏈接]

請媽咪分享今年派位結果, 尤其庇利羅士,皇仁及張竹珊? 謝謝!
   1    0    0    0

我都想知, 學校網頁好似未有提供喎 !!
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

我怕知道了之後妳會想轉校.

5人入張祝珊...
上年有13人入.

真的這么差嗎?難道和換了校長又關系?

I think copimax's information was wrong....

6A has 6 people and 6B has 4-5 people get into CCSC

My son saw them on 12 July PS1

And he only knows his class 5 girls to BPS

附加資料,校長公佈86%係頭3志願,今年縮班個%都合理。

另外今年升小六的家長要好好利用暑假搜集中學資料呀!

上年聽聞首三志願是95%以上啊,馮校長稱全校只有四個同學未入首三志願。點解今年得返85%?請指教。

不要客氣,你的資料係正確。今年有十多個同學未入首三志願。但係學校好盡力,D信一早預備晒比同學。

因為你都知道今年縮班,而東區屬於減班重災區之一,仲減凸了。所有受歡迎的英中,中中都減班。只有CCSC今年開番5班,所以band1位係唔夠band1生。

但係個%相對全港,我覺得可以接受!我地今年真係比教育局玩死,突然玩減班,有D學校仲要二三月至定縮唔縮!

作為家長真係要好好預備,先同小朋友講好,努力讀書,把自己banding 推前,就算自行唔得,大抽獎始終都係band 1 抽先啦!

睇返CCS網頁,上年只有5人入CCS。
真係唔明,成日有人話柴米派位好,以前馮校長又咁高調,如果真係派得咁好,點解唔公開呢?好似滬江、北官、基灣、衛理真係派得好都公開啦!
其實有冇家長可以提供準確資料呢?

D new account 玩野啦!收工!
真係讀柴米既,可以問下學校!
其他無聊人可以不理!

回復 5# super11mum 的帖子

Hi Supper ,
我小朋友今年選校, 想問吓, 你說, 暑假期間要搜索中學資料, 請問應怎做? 我無頭緒..
如可以, 請指教...謝.
BUT , 小朋友据說B 2中

Hi kuromima

I will pm you later!!!

My information got from CCSC.
http://www.ccsc.edu.hk/doc/sspaps.pdf

原帖由 super11mum 於 11-7-14 14:28 發表
I think copimax's information was wrong....

6A has 6 people and 6B has 4-5 people get into CCSC

My son saw them on 12 July PS1

And he only knows his class 5 girls to BPS

原帖由 copimax 於 11-7-29 14:56 發表
My information got from CCSC.
http://www.ccsc.edu.hk/doc/sspaps.pdf

2010-2011 是否上年入CCSC的人數??
今年未有新information.

回覆:2011-2012升中派位

本人對此校教學方針有保留!課程好像好深,可惜學生十有八九不明白!學不到野!回來又要補習,而且未必眀Tim!嗚呼!

回覆:2011-2012升中派位

本人對此校教學方針有保留!課程好像好深,可惜學生十有八九不明白!學不到野!回來又要補習,而且未必眀Tim!嗚呼!

‹ 上一主題|下一主題