用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 衷心多謝楊副校長
樓主: csk家長jj
go

衷心多謝楊副校長

d 老師好似好 nice 咁
好開心入到 csk
:loveliness:

原帖由 IJai 於 11-7-18 02:04 發表
6 年後到我地:loveliness:

好擔心維維係細仔.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 tomatowu 於 11-7-18 18:40 發表
係呀!當日我仔返來話我知時,我仲諗我哋個屆可能成績好差而星期六再補課添。其實,老師真係好用心幫佢地温習架!好似上星期已經放咗暑假,中文老師還打電話來,教我怎樣幫個仔温習去加強閱讀理解咁,另外,我又問過某間區內 ...

歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 歌地亞 於 11-7-19 11:16 發表

霍老師? 她都有打電話來........
我仔仔同妳囡囡同一班跟係霍老師啦!依家攪到暑假都唔敢比個仔盡情咁玩,日日都要佢温吓書

回復 24# tomatowu 的帖子

開學大家一齊努力 ~
~ 歌地亞 ~

回復 23# csk家長jj 的帖子

剛剛返香港,聽到有好成績,恭喜所有小朋友及媽媽們! 希望你們展開美好的中學之旅!

恭喜哂! 早排lee 邊中毒我入都唔敢入黎.

真係好, 聽到咁多師兄姐既好消息
今年仔仔升四了, 壓力又大左, 又未搵到岩既補習老師, 又未正式備課, 真係擔心死人!

回覆 1# loklok0104 的文章

係 law 聽到咁好既消息, 真係開心.
祝願所有師兄師姐都有更美好既前程.

聽落咁老師都真係好好, 好用心教學.

囝囝今年升小三勒, 係學校這2年都感受
到囝囝有愉快既校園生活, 好開心.

之前功課亦不算太多, 未知再升上去會否
多功課d呢 ?

各位師兄師姐, 師弟師妹, 大家要繼續努力啊

回覆 1# catherinepang 的文章

還有一點點想補充

係今年暑假同亞仔係附近既青年中心
報左一些暑期活動, 同當中既社工姐姐
傾談過. 佢有係 csk 同其它小學度推廣過
一些活動既, 佢都讚 CSK既同學仔好有禮貌,
比較單純, 同校風唔錯.
聽到佢咁講我又安樂不小 , 唔知師兄師姐
有無同一既感覺呢 ?
因為我只係間唔時去接亞仔放學, 不過見到既
同學都好像比較乖咁......

回覆 30# catherinepang 的文章

放心啦!這間學校規律都嚴謹,不過,每間學校都仲有些比較頑劣嘅學生,所以我哋都要注意自己的仔女嘅行為,曾經仔仔試過在家中無端端講咗一個粗口字(我們全家都唔講這個字),即時問他從那裏學回來,佢話D同學都有講,而佢都唔知係粗口,仲要我解釋佢聽咩意思 ,另外,仔仔開始踏入青春期,對"性"開始好奇,有時,佢會返來話比我聽D同學講咗D咩咸濕嘢,我便即時糾正佢D錯嘅觀念,等佢唔好有樣學樣

原帖由 tomatowu 於 11-8-20 03:32 發表
放心啦!這間學校規律都嚴謹,不過,每間學校都仲有些比較頑劣嘅學生,所以我哋都要注意自己的仔女嘅行為,曾經仔仔試過在家中無端端講咗一個粗口字(我們全家都唔講這個字),即時問他從那裏學回來,佢話D同學都有講,而佢都 ...

係呀, 想知道佢地既校園生活, 主要係要問多d,
同佢地傾多d. 重有可以同其他家長聯絡多d.順
便八吓亞仔係學校既表現
係-宜家d細路係人細得大, 過多2年可能我都要
開始面對這個青春期問題 惟有到時見招拆
招啦