用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 2011-12升小一交流區
樓主: 維豬豬
go

2011-12升小一交流區 [複製鏈接]

多謝kiumiumoon ge分享
hi fanny維維ma
我唸你地仔仔一定冇我個咁衰
固執慢熱依賴讀書又5叻
但我仍相信
細路潛能無限
一定可殺出條血路ge
:loveliness:

好快開學了
25/8我仲冇假放添呀
未可最快知佢咩班同見下班主任
:(

原帖由 IJai 於 11-8-21 02:33 發表
多謝kiumiumoon ge分享
hi fanny維維ma
我唸你地仔仔一定冇我個咁衰
固執慢熱依賴讀書又5叻
但我仍相信
細路潛能無限
一定可殺出條血路ge
:loveliness:

好快開學了
25/8我仲冇假放添呀
未可最快知佢咩班同見下班主 ...

係喎, 我都數漏咗依賴添,
讀書叻唔叻仲未知,
不過維維係細囝我都唔敢抱太大希望囉.
不過你講到可殺出條血路又好搞笑喎,
好似講到要上戰場咁呀,
真係太適合我哋呢班家長既情況啦.

歡樂既暑假真係過得好快,
星期四就要開始返學啦,
你25號無假放呀? 咁26同27號來唔來到呀?
我已經準備好啦,
呢3日都會係親自帶維維返去,
因為我係返夜晚工既,
只要肯捱下眼瞓就會有好多時間陪個仔,
不過來緊呢三日我會超攰囉, 唔知見唔見到你呢?
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

我地都係唔好鬥衰啦,一於一齊殺出條血路!

我星期五請假帶阿仔,星期四同六就由爸爸帶,我星期六仲要同爸爸兵分兩路,因為我家妹妹升幼稚園,又係個曰開家長會。

星期四係唔係帶書包,文具,仲有什麼要帶?

原帖由 維豬豬 於 11-8-23 03:38 發表

係喎, 我都數漏咗依賴添,
讀書叻唔叻仲未知,
不過維維係細囝我都唔敢抱太大希望囉.
不過你講到可殺出條血路又好搞笑喎,
好似講到要上戰場咁呀,
真係太適合我哋呢班家長既情況啦.

歡樂既暑假真係過得好 ...

hi 維維媽fanny你地好!

我死lur爛lur
終於可25/8遲dd番工
淨可以帶佢番學留一陣
26同27我都要番工lor
呀仔爸長時間在海外工作
so..乜都係我

好似要帶d snacks小息食?
同埋2幅相+/-領洗紙copy?
我唸住放多個通告袋入去
just in case有通告收

大家好, 我嘅小朋友都係升今年小一

原帖由 Fannylok 於 11-8-23 21:53 發表
我地都係唔好鬥衰啦,一於一齊殺出條血路!

我星期五請假帶阿仔,星期四同六就由爸爸帶,我星期六仲要同爸爸兵分兩路,因為我家妹妹升幼稚園,又係個曰開家長會。

星期四係唔係帶書包,文具,仲有什麼要帶?

...

嗯.....咁兩日家長會你哋咪要分開兩個人來囉?
妹妹又係今年升幼稚園咁真係好忙喎,
但咁樣又會好開心好熱鬧喎.
聽日要帶啲乜我都係烏sir sir,
我會帶書包、文具、水壺同小食,
唔知有無時間食小食, 但帶定放心啲.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 IJai 於 11-8-24 02:41 發表
hi 維維媽fanny你地好!

我死lur爛lur
終於可25/8遲dd番工
淨可以帶佢番學留一陣
26同27我都要番工lor
呀仔爸長時間在海外工作
so..乜都係我

好似要帶d snacks小息食?
同埋2幅相+/-領洗紙copy?
我唸住放多個通 ...

咁你可以遲幾多返公司呀?
第一日唔知會唔會俾家長入去呢?
咁嗰兩日既家長會你咪來唔到?
等我記低晒佢返來話過你知, 好唔好?
係呀, 我都記得仲有領洗紙同出世紙copy既, 但唔記得寫添, 都係你心水清.
好緊張呀, 聽日見啦咁多位.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 Phoebe.T 於 11-8-24 12:24 發表
大家好, 我嘅小朋友都係升今年小一

Hi, 你好呀,
多啲上來傾下呀, 我係個超級大頭蝦媽媽, 要各位多啲提點至得既.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

hi all
我好興奮
但個仔好似冇乜反應咁
反我高潮-.-

see u all tomorrow
5知會否同班
thx維維媽
你做左我地ge班代表la
^^

阿囡入咗1A, 你哋呢??

原帖由 Phoebe.T 於 11-8-25 08:54 發表
阿囡入咗1A, 你哋呢??

1D arr
anyone else 1D?

原帖由 IJai 於 11-8-25 01:26 發表
hi all
我好興奮
但個仔好似冇乜反應咁
反我高潮-.-

see u all tomorrow
5知會否同班
thx維維媽
你做左我地ge班代表la
^^

Hi :
今日個心情真係超難形容, 有啲興奮、有啲緊張又有啲期待......
好開心呀,今日一切都好順利,只係我坐係何文田廣場間餐廳度兩個鐘非常唔好意思咁啫.
維維係D班呀, 唔知有無同班同學仔呢?
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 IJai 於 11-8-25 12:00 發表

1D arr
anyone else 1D?

真係要立即跑住來相認下先,
再來多個熱情擁吻,
係搭巴士既時候遇到個陳瑞祺家長帶住仔仔,
佢話1D班既唐老師上年係教佢大仔既,
佢話唐老師好"冧"、好好人,
咁就真係超開心囉.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 維豬豬 於 11-8-25 16:00 發表

真係要立即跑住來相認下先,
再來多個熱情擁吻,
係搭巴士既時候遇到個陳瑞祺家長帶住仔仔,
佢話1D班既唐老師上年係教佢大仔既,
佢話唐老師好"冧"、好好人,
咁就真係超開心囉. ...

太有緣了維維ma!_!
我一望個1D list
見到最尾一位男生個名我心唸是你仔仔ma?
果然係lor

我仔就ok la
未算太糟糕
又衰吾知why條褲8月頭先買今日著差d扣5到鈕-.-
小小扭計la最後都冇乜野
第時要多多關照呀
:D

原帖由 IJai 於 11-8-25 19:09 發表

太有緣了維維ma!_!
我一望個1D list
見到最尾一位男生個名我心唸是你仔仔ma?
果然係lor

我仔就ok la
未算太糟糕
又衰吾知why條褲8月頭先買今日著差d扣5到鈕-.-
小小扭計la最後都冇乜野
第時要多多關照呀
:D ...

我都好開心呀, 真係有緣喎, 不過差少少既就係你同我住得唔近, 去你度要搭車囉.
乜你咁心水清仲望下個list, 我就無啦, 因為維維得一個幼稚園同學仔入到陳瑞祺啫, 而我一早都唔記得佢既名囉. 你仔仔既學號係幾多呀? 我有影低份list, 等我同維維講返先.
條褲可以扣唔到鈕咁誇? 你囝囝係肥豬仔嚟呀?維維條褲已經買得好細啦, 但都仲係有少少鬆喎,今日仲見到有小朋友用皮帶添.
講到關照就言之過早啦, 我係出名既大頭蝦, 超級無記性媽媽, 以後係邊個關照邊個都仲未知喎. 不過我日頭可以陪維維既時間會彈性啲, 所以有啲乜野需要我都可以幫到手既.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

好羨慕你地有個伴呀,我仔仔讀1B,唔知我有無伴呢!我同阿仔都係超級無記性,我今日問佢老師叫什麼名,佢話唔記得lu!我個班主任係鄭老師,唔知點佢點呢? 不過佢放學話都開心,話間學校超大,起碼無抗拒先!

原帖由 維豬豬 於 11-8-25 20:58 發表

我都好開心呀, 真係有緣喎, 不過差少少既就係你同我住得唔近, 去你度要搭車囉.
乜你咁心水清仲望下個list, 我就無啦, 因為維維得一個幼稚園同學仔入到陳瑞祺啫, 而我一早都唔記得佢既名囉. 你仔仔既學號係 ...

原帖由 Fannylok 於 11-8-25 23:46 發表
好羨慕你地有個伴呀,我仔仔讀1B,唔知我有無伴呢!我同阿仔都係超級無記性,我今日問佢老師叫什麼名,佢話唔記得lu!我個班主任係鄭老師,唔知點佢點呢? 不過佢放學話都開心,話間學校超大,起碼無抗拒先!

...

+1 fanny XD
我果隻又係問佢老師姓乜
佢話5知
-.-

我果隻衰過你多多聲
夜晚傾計佢眼濕濕
話係課室好耐好擔心
唉救命佢要好耐先熱身
t.t

原帖由 維豬豬 於 11-8-25 20:58 發表

乜你咁心水清仲望下個list, 我就無啦, 因為維維得一個幼稚園同學仔入到陳瑞祺啫, 而我一早都唔記得佢既名囉. 你仔仔既學號係 ...

就因為你個字係最後最後
所以好易見到
我仔係8號候選佳麗XD
佢好冇用好怕醜ga
但warm up後ok癲
- -"

原帖由 Fannylok 於 11-8-25 23:46 發表

...

你囝囝讀1B呀, 今日係度等放學時都有同一兩個B班既家長打過招呼, 唔知有無一個係你呢? 我呢啲口水多多既媽媽好鍾意係呢啲場合搞下關係識下朋友既.
維維佢咪又係, 問佢上堂做過啲乜, 佢話唔知,  問佢書包內面張白紙要來做乜, 佢話老師俾佢哋畫圖畫, 咁我話咁點解你乜都無畫既? 佢居然話因為無帶筆喎, 真係俾佢激C, 我係佢書包入面攞個筆袋出來, 問佢明明係尋晚教佢自己執好放入去書包既喎, 咁都可以唔記得? 跟住就係夜晚有兩次將唐老師講咗成胡老師, 我好想投降呀......救命.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 IJai 於 11-8-25 23:59 發表

+1 fanny XD
我果隻又係問佢老師姓乜
佢話5知
-.-

我果隻衰過你多多聲
夜晚傾計佢眼濕濕
話係課室好耐好擔心
唉救命佢要好耐先熱身
t.t

咁可憐? 你平時有無多啲同佢講下小學既生活? 同埋帶佢行去學校門口睇下入面, 話俾佢聽入面既老師同同學仔都好好人, 又好有禮貌, 你好開心佢可以入到呢間咁好既小學讀書........呢幾招我係暑假成日用既, 所以維維一直好期待小學既生活既. 慢慢來啦, 小朋友好快就可以適應既啦. 得閒帶你囝囝出來同維維熟悉下呀, 多個朋友仔一齊上堂應該無咁驚既.
維維坐係第二排呀, 頭先食飯同我講話唔食肉喎, 咁我咪話你再係咁揀飲擇食, 好快就俾第一排既小朋友追到, 跟住就會將你調上去第一排對住老師上堂囉. 嚇到佢即刻食晒啲肉呀.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
‹ 上一主題|下一主題