用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 五級樂理
樓主: 小木偶媽咪
go

五級樂理 [複製鏈接]

除非太細個,我囝囝考時都是九歲,有95分,做多些paper合格應該冇問題。
原帖由 MsPWong 於 11-7-6 21:24 發表
對呀! 我亦有8、9歲的小朋友,考一次已獲Distinction。
所以,只要準備得好,年幼的要一次合格也不成問題。

我個仔黎緊下年準備考theory五級,都考慮緊究竟上私人定小組,借問聲你地之前系邊度學架?成個course大概是幾多錢?要讀幾耐?一堂幾個鐘?要系考試前幾耐就要take course?都想系暑假比較得閒D時間讀,Can anyone help me?

我覺得一對一較好,因為較易控制進度,學生(尤其小朋友)亦更願意提出問題。曾經教過一對二,一個勤力,一個懶;一個對音樂有基本認識,一個沒有;真的不知遷就那一個!
個人經驗,如果一星期一堂,每堂一小時,最好有三個月或以上準備時間。

原帖由 Choledoremi 於 7-7-2011 02:14 PM 發表
我個仔黎緊下年準備考theory五級,都考慮緊究竟上私人定小組,借問聲你地之前系邊度學架?成個course大概是幾多錢?要讀幾耐?一堂幾個鐘?要系考試前幾耐就要take course?都想系暑假比較得閒D時間讀,Can anyone help me? ...

在柏斯學係可以家長陪同的, 當然你要多俾$30一堂

原帖由 wbmom 於 11-7-4 07:39 發表
唔緊要啦,我都係順便上嚟搵多個source,其實手頭上已有個老師係ok的,只係路途太遠而矣,如果冇其他選擇,遠些都殺。

Thanks everyone!
‹ 上一主題|下一主題