用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 2011年升L2A1pm同學仔請入嚟!
go

2011年升L2A1pm同學仔請入嚟! [複製鏈接]

醒目開學勳章

2011年升L2A1pm同學仔請入嚟!
我阿仔叫Lincoln多多指教!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

回覆 1# loloyen 的文章

Hello!Loloyen !
I'm Donald mum.
My son also L2A1 class!
駿駿早上是否返多元智能班呀?
他習慣嗎?
我見donald返得幾好,
放學會在家畫畫,間中會背國語詩,
好搞笑!:)
都幾happy,好過在家玩玩具

醒目開學勳章

hi!donald mum
我未聽過阿仔背國語詩,英文歌就成日唱,畫畫都有,不過佢like串英文字多,功課都幾多,暫時都習慣!thx!
原帖由 miuc888 於 11-8-31 12:38 發表
Hello!Loloyen !
I'm Donald mum.
My son also L2A1 class!
駿駿早上是否返多元智能班呀?
他習慣嗎?
我見donald返得幾好,
放學會在家畫畫,間中會背國語詩,
好搞笑!:)
都幾happy,好過在家玩玩具 ...

sorry,咁遲才覆你.
我仔仔終於唱英文歌啦,(i am hungry)(hello!tidy)
好可愛!
我覺得佢返了多元智能班後,無咁怕羞,講多了學校的事.
學多了好多野.
好開心

醒目開學勳章

咁咪good啦,請問班主任有冇多打比你講下你仔仔情況?同n1好唔同啲老師,成日都想知道阿仔係學校發生乜事,我個仔講嘢又唔係太叻,每日放學我都問佢今日係學校有乜事,佢都係唔多講,又唔想打比老師,好似好煩咁,但老師又冇打過比我,只係知道阿仔冇唔開心,現在啲中文字開始深啦,要用多時間去做,請問你仔仔係未多數係屋企做晒功課架?定係做一半比佢第二日上午係學校做?thx

原帖由 miuc888 於 11-9-7 00:13 發表
sorry,咁遲才覆你.
我仔仔終於唱英文歌啦,(i am hungry)(hello!tidy)
好可愛!
我覺得佢返了多元智能班後,無咁怕羞,講多了學校的事.
學多了好多野.
好開心 ...

Hello loloyen:
     你有無接仔仔放學呀!可以放學時問ms yip,如果你真的晤得閒呢!可以打返學校問ms yip.我開頭都同你一樣唔知仔仔的情況!後來打給ms yip,問清楚了,整個人都放心哂!
    再者小朋友只會話自己乖,問老師清楚D.
     我同ms yip都溝通過2次,好次上星期六開家長會,
但我們又不在港,所以ms yip話會幫我mark低main point,
然後再通知我.我先放心咋!

醒目開學勳章

回復 7# miuc888 的帖子

HI!請問你仔仔啲功課係未每日回來都要做晒,因為我知道MS YIP要求學生係HOME做晒先,所以問下你仔仔情況!THX!

Hello Loloyen:
    我上次問過ms yip,佢話功課可留返第二日多元智能班做,因她們留了30mins做功課!
    但我唔想佢習慣返學先做,所以要佢在家做哂

hi,我仔仔叫eddie
都係讀L2A1,我想問大家星期5有冇收到張cd呢??
我冇呀

醒目開學勳章

我都冇呀!你好呀,我仔叫LINCOLN,之前係N1D1pm!多多指教!多啲傾下!thx!
原帖由 yaukwan 於 11-9-19 15:48 發表
hi,我仔仔叫eddie
都係讀L2A1,我想問大家星期5有冇收到張cd呢??
我冇呀

原帖由 loloyen 於 11-9-19 04:31 PM 發表
我都冇呀!你好呀,我仔叫LINCOLN,之前係N1D1pm!多多指教!多啲傾下!thx!

你好,我仔之前讀N1Apm

回覆 1# yaukwan 的文章

你們好:
我都無收到cd喎!
早幾曰ms ip話我仔仔專注力不足呀!
有什麼方法呢?好快就考小學啦!
真令人擔心呀!?

醒目開學勳章

hi!doland媽
個隻cd好似係暑假有返興趣班既片段,冇返既應該冇!
ms yip點講你仔仔專注力不足?方法要用時間鍛鍊,你要知道你仔仔平時坐係度幾耐就要行開,每日計住時間,當你仔仔平時(例)坐10分鐘就唔耐煩,咁你差不多時間就開始氹佢坐耐啲,一日一日加時間,唔好太急,或者試下玩砌圖,lego咁都可以訓練專注力,以上係我個人意見,唔好介意!thx!
原帖由 miuc888 於 11-9-19 21:39 發表
你們好:
我都無收到cd喎!
早幾曰ms ip話我仔仔專注力不足呀!
有什麼方法呢?好快就考小學啦!
真令人擔心呀!?

hi Loloyen :
   Thank you!等我試下先!
   你有無去聽小學簡介會,好似陸續開始有啦!
你有無心儀邊間小學呀?到時一齊去聽呀?

loloyen 於 11-9-20 02:17 發表 [url=http://forum.edu-kingdom.com/redirect.php?goto=findpost&pid=3
個隻cd好似係暑假有返興趣班既片段,冇返既應該冇!
ms yip點講你仔仔專注力不足?方法要用時間鍛鍊,你要知道你仔仔平時坐係度幾耐就要行開,每日計住時間,當你仔仔平時(例)坐10分鐘就唔耐煩,咁你差不多時間 ... [/quote]

醒目開學勳章

hi!doland媽
我心儀既係國際學校,如果考入唔到都會選番本地小學,心水冇乜,只想搵間行IB既,阿仔唔使咁辛苦,我都係 !不過其他出名既小學都會去聽下,時間真係唔知幾時有簡介會,我聽聞學校到時會比啲各小學既簡介會時間,不過如果你有消息我唔介意同你去先,係啦!你住邊區架?THX!

我住將軍澳,但我想阿仔讀九龍區.
現在可能跨網!
其實IB課程是什麼?
我係個矇媽咪來架,多指教啦!

醒目開學勳章

hi!doland媽媽
IB係用活動教學方式,唔似傳統學校咁成日寫字默書,測驗同考試,IB唔會太多功課!小朋友同家長都冇咁辛苦,你有冇FB呀?如果有請PM我你FB AC,等我ADD你!係FB講好啲!

原帖由 miuc888 於 11-9-21 14:36 發表
我住將軍澳,但我想阿仔讀九龍區.
現在可能跨網!
其實IB課程是什麼?
我係個矇媽咪來架,多指教啦!

:)好呀!
我send to you

你地好呀,收到張通告話星期一去香港文化博物館呀,你地有冇?
‹ 上一主題|下一主題