用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 終於比我搵到呢個識得教細仔既乒乓球教練. ...
go

終於比我搵到呢個識得教細仔既乒乓球教練.

其實我大大話話都試過4個教練,我仔仔六歲可以話從來無掂過的.起初諗住試吓比佢玩[恒生xx.]10蚊一堂20人一班.但就真係廢到唔廢.上咗幾堂我都唔想再浪費時間無再上.展轉咗兩個老師.唔係唔好,但睇得出佢唔識得教咁細既小朋友.堂堂玩"迪迪仔""汁波仔"搞到亞仔都話唔上學.最後經同學仔媽咪, 介紹呢個教練. 就係佢可以令到我仔仔好開心咁學習.玩得好開心,最重要係我可以坐係喥睇住佢上堂,仲重要一點係佢比我睇到有成績. 起碼發到好球先.

有時搵教練真係好講緣份, 遇到同自己小朋友夾既教練真係好難得.

[恒生xx.]10蚊一堂20人一班.但就真係廢到唔廢.上咗幾堂我都唔想再浪費時間無再上....

Agree!!!

其實我宜家小朋友係出面既球會打緊group都有6-8人一班. 太多人真係唔得架. 不過另外再有上私人教練既.

6-8人點上呀??嘩~~咁多人輪到都夠鐘啦.
一粒鐘就要除6-8份

佢地有3張乒乓球檯for 6-8人.

你仔仔幾多歲開始學??最細既我有次見到教練個仔仔讀緊k1已經打得好勁.幾十板個波都無跌.真係嚇咗一跳.

樓主

CHECK PM PLEASE!!

Hi moonychan
pls pm me if you have good referral, thanks.
LionMM

其實佢之前係打tennis, 舊年係好偶然既情況下發現佢原來打乒乓球都打得好好, 仲win埋學校班際乒乓球比賽, 仲比學校捉埋入校隊訓練. 於是我再係出面搵球會, 教練. 宜家球會入面都有個小朋友k3畢業, 都係打得好好架.

原帖由 ERICBB 於 11-6-28 17:32 發表
你仔仔幾多歲開始學??最細既我有次見到教練個仔仔讀緊k1已經打得好勁.幾十板個波都無跌.真係嚇咗一跳.

原帖由 Bowiema 於 11-6-28 23:13 發表
其實佢之前係打tennis, 舊年係好偶然既情況下發現佢原來打乒乓球都打得好好, 仲win埋學校班際乒乓球比賽, 仲比學校捉埋入校隊訓練. 於是我再係出面搵球會, 教練. 宜家球會入面都有個小朋友k3畢業, 都係打得好好架.
...

只要打開兵總WEB SITE看, 大把教練啦!! 搵教練都係靠"口碑", 家長介紹家長最STABLE.  教練自己吹噓到點都無用.

黃巴士

唉..係就係大把教練.我開頭咪諗住費事問人.自己搵咪得囉.點知浪費金錢不特止就浪費時間,有時真係要問試過既人先得,唔洗行埋d冤枉路.

原帖由 Bowiema 於 11-6-28 23:13 發表
...

Wow,你的小朋友無教過都贏學校班際乒乓球比賽,連K3的小朋友都打得好好,佢哋可能係香港乒乓球壇的明日之星.

原帖由 ERICBB 於 11-6-29 17:20 發表
唉..係就係大把教練.我開頭咪諗住費事問人.自己搵咪得囉.點知浪費金錢不特止就浪費時間,有時真係要問試過既人先得,唔洗行埋d冤枉路.

可否PM你教練的資料給我呀? THANKS

有沒有奧運站附近的教練介紹?
原帖由 靚靚C9 於 11-6-29 19:15 發表

可否PM你教練的資料給我呀? THANKS

其實我唔知佢打得好唔好(因為我本身運動唔叻), 不過身邊既人見佢打過or訓練時都話佢好有potential. 希望佢繼續努力訓練啦~~~

原帖由 redkoni 於 11-6-29 19:10 發表

Wow,你的小朋友無教過都贏學校班際乒乓球比賽,連K3的小朋友都打得好好,佢哋可能係香港乒乓球壇的明日之星.

Bowiema & ERICBB,

可以PM資料給我嗎? 謝謝你!

ERICBB,

請問你可唔可以比多d資料我呢? 因為我而家都想同個仔搵教練, 5.5歲ok嗎? thanks~

原帖由 ERICBB 於 11-6-29 17:20 發表

可以問吓其他在埸睇波嘅家長, 佢地最清楚教練質素.  

Bowiema & ERICBB,

Pls PM info to me,many thanks!:loveliness: