用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 2011-2012 播道小一生分享站
樓主: Sueita
go

2011-2012 播道小一生分享站 [複製鏈接]

聽sanvy講原來EC有個forum
同大家打過招呼先,
1D班,我仔仔叫Ryan :D

sanvy-du: 小兒是1B, 很高興在這裡認識妳! 早在開學前想跟妳相認, 但我沒有註冊, 花了很多時間才能回覆妳. U're not alone now!!

原帖由 sanvy-du 於 11-9-6 10:38 發表
他是吃了那么少,因為昨天放學Miss Lo (他班主任)打了電話給我了,說叫我考慮帶飯給他吃,老師很好,她叫我慢慢來,一下子不容易改變。
今天餐飯還好,因為合他口味,吃了有一半!他能吃一半我也心滿意足啦!!

今天的書包很重,他個子那麼 ...

回覆 59# sanvy-du 的文章

don't worry....he will make friends soon

原帖由 sanvy-du 於 11-9-9 01:02 發表
你們就好啦,識到同學仔,我也找不到b班的同學,我兒子不太會主動去和小朋友交流,可能他怕被拒絕吧。
他也不是太會說學校的事給我聽,連坐隔離的叫什麽名字也不知道。他只是說上小學的時間太長了。要等很久放學。
他還不是太 ...

小朋友入小學真係好多事要適應.  我個女一放學就話要sleep. :(

Located but don't know how to add, may I ask for help?

原帖由 seanbaba 於 11-9-9 08:08 發表
For 2011 - 2012 P1 parents -

A 群組 has been formed with the help of Minggoo. Please search in facebook and add "播道孩子 (2011-2012 P1)"

This will be much more efficient than we add each other in ...

回復 1# ECNgC9 的帖子

回復 65# marcowcl 的帖子

我囡囡嵐嵐都係呀, 一放學返到屋企就想瞓, 所以我之前好都擔心佢唔知上堂會唔會瞓著左, 尤其食完lunch 後. 希望佢可以快d 適應啦!

王國長老

原帖由 seanbaba 於 11-9-8 11:32 發表
大家有冇興趣成立一個私人forum?這樣可以private 小小。
不如自己set個facebook互add?

有興趣請pm我,而我就add大家啦

就算係facebook都可能唔夠private, 始終有D私生活既資料.

大家不妨考慮過親子王國, 使用群組功能, 可以設定指定會員才可以進入.

http://www.baby-kingdom.com/group.php

我個仔話lunch之後嗰堂,佢真係瞓着咗,係隔離個同學仔叫醒佢囉

Hi..I just press the "add button" from facebook...but it did not allow me to type the name of my son...How can I do now?

My son Samuel in 1B class

原帖由 mikoyau 於 11-9-14 10:18 發表
我個仔話lunch之後嗰堂,佢真係瞓着咗,係隔離個同學仔叫醒佢囉

你令我諗番起我個仔P1,2個時都係咁!

‹ 上一主題|下一主題