用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 2011-2012 播道小一生分享站
go

2011-2012 播道小一生分享站 [複製鏈接]

明天便是家長會, 先係到跟大家係到say 個 "hi"先~
請多多指教~
   0    0    0    0

Welcome to EC family

你好, 請多多指教~

hi!大家好,好開心在這和大家見面!我有事情要請教前輩:我有朋友給了我一年級,二年級,三年級和四年級的書本,因她是第一屆學生,不知教科書有沒有改版?不知用不用得翻,因覺得書本還挺新的,為環保也為省錢,不知小學有沒有人用舊書來上課的?我怕只有我兒子一個人用,他會不開心。
:-D :-D :-D

hihi, 好開心見到有依個TOPIC 出現, 你哋小朋友都邊班呀? 我小朋友讀1A(係女仔), 希望大家有機會在此交流交流啦! hehehe....

sanvy-du:  我見到小一書單同以前好似冇分別, 都係用一樣嘅書, 不過書內容有冇太大更改就唔知啦, 不過我都會用舊書(因之前我留番哥哥d 書)...所以你都唔駛太擔心唔會有人用舊書. hehehe....不過數學書&英文書我就建議要買, 因為書本入面都有好多練習, 佢哋之後都會要做. 除左依兩本, 其他我就用舊書.....

原帖由 sanvy-du 於 11-7-1 01:18 發表
hi!大家好,好開心在這和大家見面!我有事情要請教前輩:我有朋友給了我一年級,二年級,三年級和四年級的書本,因她是第一屆學生,不知教科書有沒有改版?不知用不用得翻,因覺得書本還挺新的,為環保也為省錢,不知小學有沒有人用舊書來 ...

各位好, 我大仔會讀1e班...

你地選了什麼課外活動?

我選了拉丁舞...因她很喜歡跳舞的...
原帖由 taboyan 於 11-7-6 16:19 發表
各位好, 我大仔會讀1e班...

你地選了什麼課外活動?

你好...我個女都係讀1A啊~
原帖由 midcochow 於 11-7-6 10:41 發表
hihi, 好開心見到有依個TOPIC 出現, 你哋小朋友都邊班呀? 我小朋友讀1A(係女仔), 希望大家有機會在此交流交流啦! hehehe....

sanvy-du:  我見到小一書單同以前好似冇分別, 都係用一樣嘅書, 不過書內容有冇太大更改 ...

舊書環保又省錢...有我都一定會用~
原帖由 sanvy-du 於 11-7-1 01:18 發表
hi!大家好,好開心在這和大家見面!我有事情要請教前輩:我有朋友給了我一年級,二年級,三年級和四年級的書本,因她是第一屆學生,不知教科書有沒有改版?不知用不用得翻,因覺得書本還挺新的,為環保也為省錢,不知小學有沒有人用舊書來 ...

我個仔1C ,多多指教;我幫佢揀咗乒乓波,本來想揀羽毛球,不過撞時間

大家好!
我細女都係1A啊!我另有個大女升P3了。

回復 11# beetle 的帖子

beetle, 你好.  我個大女都係1a.  多多指教. :)

大家好!我囡囡係 Noelle 1C

我個仔都係1A班.

等我暫時做個統計先!

midcochow   -- 1A -- 女
sueita           -- 1A -- 女
beetle           -- 1A -- 女
marcowcl      -- 1A -- 女
littlejim2004  -- 1A -- 仔
chloe26         -- 1C -- 女
mikoyau        -- 1C -- 仔

回復 15# midcochow 的帖子

Thanks, midcochow.

你仲勤力過我...
原帖由 midcochow 於 11-7-23 12:45 發表
等我暫時做個統計先!

midcochow   -- 1A -- 女
sueita           -- 1A -- 女
beetle           -- 1A -- 女
marcowcl      -- 1A -- 女
littlejim2004  -- 1A -- 仔
chloe26         -- 1C -- 女
mikoyau ...

返o左第一日迎新日, 個女玩得好開心~
你地小朋友如何呀??

亞仔最開心係有手指餅食和有維他奶飲!!
‹ 上一主題|下一主題