用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 升L2唔同咗班?
go

升L2唔同咗班?

我小朋友是讀國際班,今年會升L2但點解會調咗班嘅。係咪讀多元智能有關。
請問有冇家長知道呀!thanks!

醒目開學勳章

hi!poon小朋友
我都唔太清楚,我阿仔係N1D1pm主流班,不過下年L2係A1pm,我阿仔L2係有份讀多元智能班,我明天去接阿仔順便問下班主任先!
原帖由 poon小朋友 於 11-6-27 22:58 發表
我小朋友是讀國際班,今年會升L2但點解會調咗班嘅。係咪讀多元智能有關。

回復 1# loloyen 的帖子

讀多元班既同學係會篇埋一班, 因方便照顧麻.
而半日班的都會重新篇班, 聽校長講佢覺得小朋友識多d 同學仔都係好事黎.

你睇返新派的學生証就知L2讀邊班了.

醒目開學勳章

原帖由 poon小朋友 於 11-6-27 22:58 發表
上星期聽校長講就算不是多元智能,都有機會調班的,而且班主任亦會不同。我囡都是讀多元智能,會轉去L2B。

係呀.. 多元班的會安排在同一班,而半日班的就會同另一班一半對調,目的是認識新同學喎。

原帖由 babycreamy 於 11-6-28 10:08 發表
讀多元班既同學係會篇埋一班, 因方便照顧麻.
而半日班的都會重新篇班, 聽校長講佢覺得小朋友識多d 同學仔都係好事黎.

你睇返新派的學生証就知L2讀邊班了. ...

回復 2# loloyen 的帖子

Hi loloyen,

o黎緊我囡囡會同妳囝囝做同學呀~
我囡囡都有份讀多元智能班, 但又未收通知幾點返... 咁係咪 = 上午返元智能班, 下午返正常班? 由 8/22 開始??

未正式收到通告會點樣安排。

不過我打過去學校問,8月12日適應期已開始智能班,會放3:40。到8月22正式上課時會放4:30。
依家等學校正式通知。

原帖由 dollyyuki 於 11-6-28 13:21 發表
Hi loloyen,

我囡囡都有份讀多元智能班, 但又未收通知幾點返... 咁係咪 = 上午返元智能班, 下午返正常班? 由 8/22 開始?? ...

Hi Poon 小朋友<

我囡囡都係讀国际班 + 多元智能課程; 下一學期會調去L2 Red am.

May be your son and my daughter will be classmate.

^_^

回覆 7# 蚊蚊PIG 的文章

唔該晒呀~
原來8月12日已開始智能班... 重以為 8/22 先開始

醒目開學勳章

HI!dollyyuki
你好!你女女係pm?如果係既我哋小朋友就做同學仔啦,多多指教!應該係上午多元智能班,下午先係正常!thx!8月12日開始應該 !

原帖由 dollyyuki 於 11-6-28 13:21 發表
Hi loloyen,

我囡囡都有份讀多元智能班, 但又未收通知幾點返... 咁係咪 = 上午返元智能班, 下午返正常班? 由 8/22 開始?? ...

Hi Loloyen,

多多指教呀,我見囡囡編入L2A1pm, 而且又報讀智能班,所以應該同妳囝囝同班呀

原帖由 loloyen 於 11-6-28 15:54 發表
HI!dollyyuki
你好!你女女係pm?如果係既我哋小朋友就做同學仔啦,多多指教!應該係上午多元智能班,下午先係正常!thx!8月12日開始應該 !

Thanks! 原本讀N1 Yellow,而家就L2 Red.

回復 5# Miuccia224 的帖子

係呀 L2 red