用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 國民教育科的教學大綱:國家範疇應該包括甚麼課題? ...
樓主: redkoni
go

國民教育科的教學大綱:國家範疇應該包括甚麼課題? [複製鏈接]

你戲言下一代人無腦,亦因如此,家長才害怕孩子被灌輸。我的意見就是:只要教師嘅升遷績效評核不被政治化就冇有驚。

雙兒,我對下一代是滿有期望地,又怎會話下一代無腦呢。我係話呢一代無腦(當然,於你來說,可能是下一代)。

講到"灌輸",香港認第二,我唔知邊個認第一。宗教不是"灌輸"麽?每次示威遊行,常見父母帶幾歲孩童同行,不是"灌輸"麼。香港學生死記硬背,為的是怕教師的"灌輸"忘記掉。

我反對開辦國民教育,是因為其重複和無用,最多是咁多"灌輸"嘅多一項。

讀萬卷書不如行萬里路,與其搞到教師,不如資助学生到內地遊。情感嘅嘢,係要接觸才有嘅。

侄兒剛到內地背包遊,花二千多元,用二十多天遊西藏。回家後,意猶未盡,再出發遊桂林龍脊,千多元近十天。大部分住青年宿舍,和國內外青年挑灯長談。佢同我講,有一地方,政府用30萬一畝征地,但到农民手中,变成3萬一畝。佢同我講西臧公務員(不知級別)只需做到40歲退休,退休金每月6千。佢同我講大陸和泰國嘅醫生都收紅包,前者手術前收,後者手術後收。...

原帖由 judy 於 11-7-12 12:39 發表

雙兒,我對下一代是滿有期望地,又怎會話下一代無腦呢。我係話呢一代無腦(當然,於你來說,可能是下一代)。

Judy

Clearly you have not had your 國民教育. That is why you don't know how to show respect for senior citizens by exactly not mentioning the fact that they are senior citizens. Therefore, when you address me, you can try doing it without "citizens".

You post reminded me of my younger days as a backpack traveller with my hushand all over China.

Most university students in US (including my daughter) have to study American History and Government irrepctive of their majors. In Hong Kong, we can actually include 國民教育, if really necessary, as part of liberal studies. Or we can prescribe Chinese History as a compulsory subject for all secondary students, even in senior forms..

雙儿

雙儿附加版規適用於本文,即BK會齡少於一年或發帖數少於150者,恕不回應。
‹ 上一主題|下一主題