用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 請問你地報唔報Summer PG
go

請問你地報唔報Summer PG

請問你地報唔報Summer PG???

你o係第2個topic 都見我報左啦, 我阿女係9月返AM, 當然summer PG 都係報上午(9.30-11.30) 啦! 到時我會用佢返架,好期待...我個女好慢熱,希望可以早d俾佢習慣下新環境啦!

不過講真o係8-19/8呢兩星期攪summer PG 真係怪,上完之後要隔兩星期先正式開學,可能又要從新再適應了 

我報咗8月1-19日, 早D帶佢去適應.
因為細女8月底生, 媽咪陪唔到大女9月1日開學.
仲有8月頭1-2日, 媬姆車可以比媽咪陪上車, 9月1日一定唔得, 咁又可以適應埋媬姆車

回復 3# LL222 的帖子

8 月1-19日既summer course? 唔係只係8-19/8有咩 (pn class)?

另外, 校車就有嗎? 生記同我講要9月中先有車喎?

回復 3# LL222 的帖子

8月1?有班咩?

回復 4# keio 的帖子

好似9月至有校車

我個女個summer course係N1升K1(A組), 係7月25日至8月19日, 共4週, 可以報2或3或4週

其它K1升K2(B組), K2升K3(C組), K3升P1(D組)日子就唔太清楚

回復 7# LL222 的帖子

哦...sorry........我以為你話n1 summer pg

thanks

星期6果日有個校車代表同我講, 要9月中先有校車. 而且因為唔夠位既關係唔可以家長陪呀! n仔咁細冇得陪反而k1有, 真係奇怪!

我而家仲諗緊自己接送還是坐校車....

原帖由 whychan777 於 11-6-27 20:25 發表
好似9月至有校車

醒目開學勳章 貢獻勳章

係呀~ N班無校車,要升K1 或以上嘅,先有校車架!
而且N班係適應班,其他嘅,係唔駛家長去架!共有4個星期,可以選擇性參加幾多個星期
仲有,仲可以介紹朋友仔一齊參加,有dK1走咗嘅同學仔,都會揾朋友係幫手報名..
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 keio 於 11-6-28 15:05 發表
星期6果日有個校車代表同我講, 要9月中先有校車. 而且因為唔夠位既關係唔可以家長陪呀! n仔咁細冇得陪反而k1有, 真係奇怪!

我而家仲諗緊自己接送還是坐校車....

...

因為返學放學時間唔同 (時間長短唔同) 所以要返正常時間表嘅,先有校車!
咁大d嘅適應期會短d,我印象中,K1好似得3日適應期!但N班好似係兩個星期!適應期內,所有學生都無校車架!

初初開學,有人接送到就唔好坐校車喇!我當初N班都係daddy湊返學,工人湊放學,直到細b出世先坐校車咋!
恐龍家