用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好希望大家能俾一些意見我, KTS VS 九龍城聖家 ...
go

好希望大家能俾一些意見我, KTS VS 九龍城聖家 [複製鏈接]

大家好,我希望大家能俾點意見我, 如不計金錢 KTS & 九龍城聖家,那間你們覺得比較優勝,    如: (1)課程系統上  (2)學習趣味性  (3)三文兩語   (4)品德   (5)功課量   (6)課外活動  (7) 升中  (謝謝各位,希望大家能講出各自心中所知所想)
   0    0    0    0

原帖由 tonychu 於 11-6-27 11:39 發表
大家好,我希望大家能俾點意見我, 如不計金錢 KTS & 九龍城聖家,那間你們覺得比較優勝,    如: (1)課程系統上  (2)學習趣味性  (3)三文兩語   (4)品德   (5)功課量   (6)課外活動  (7) 升中  (謝謝各位,希望大家能講 ...

KTS for sure!!! 質數, 資源, 不是政府學校可比得上.

kts,所有學生自己都經過interview,學生和家長的質素都有保證.

要睇小朋友自己是否讀書材料, 因KTS要考得TOP才去到好中學, 最怕到時又係target 番聖家書院, 咁不如早些入屬小冇咁嬲。

咁啱我也是這兩間,因我冇乜大志,覺得聖家書院做大後備也不錯,如考得好再考好啲中學都唔遲,所沒交KTS留位。

2間都係好學校,揀邊間都唔會有大錯,敬請早點放位,因有很多同學仔剛叩門完九龍城聖家,沒backup,哭了多晚,很焦急的。

原帖由 tonychu 於 11-6-27 11:39 發表
大家好,我希望大家能俾點意見我, 如不計金錢 KTS & 九龍城聖家,那間你們覺得比較優勝,    如: (1)課程系統上  (2)學習趣味性  (3)三文兩語   (4)品德   (5)功課量   (6)課外活動  (7) 升中  (謝謝各位,希望大家能講 ...

This question also for me 3 years ago, at the end we choose "聖家", and my daughter study very happy.

請問九龍城聖家是否普教中? 返放學時間? 是否將搬校?

聖家 ,朋友囡讀緊,OK

聖家

我一直喜歡有英中的小學
‹ 上一主題|下一主題