用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat pre-nursery?
樓主: an~gel
go

St. Cat pre-nursery?

原帖由 Gerard 於 11-7-16 12:11 發表
今日In 完,尚算流暢

我都in完!過程安排唔錯~ 
但係好似唔係好多小朋友in咁~

原帖由 Gerard 於 11-7-16 15:45 發表

Only this morning....Great Chance

我仲以為全日添^^*

有無人都in左!一齊分享下丫~

原帖由 marcoli8 於 11-7-17 12:44 發表
有無人都in左!一齊分享下丫~

你哋IN完, 幾時會有通知收唔收?  因為我係放棄咗沒去IN.

原帖由 fannychan88 於 11-7-17 14:09 發表

你哋IN完, 幾時會有通知收唔收?  因為我係放棄咗沒去IN.

老師話7月尾前會收通知!8月頭註冊~

你點解放棄既?

Gerard,
Did u choose Cantonese for interview?
ours was in English. We only had circle time with the teacher telling a story to a group of 5 kids. During the story session, the NET asked some questions relating to the story. Seems the enlist interview was much more easier.

[quote]原帖由 Gerard 於 11-7-17 16:57 發表

我覺得in PN算難, 不過同組有小朋友好smart

初初係細枱玩有問咩名, 幾歲, 指住媽媽問小朋友呢個邊個, 我小朋友玩緊鴨仔, 有問咩黎, 點樣數1,2,3......又問顏色........媽媽全程不用答題目

其實玩玩具個陣係咪已經計緊分架?
佢問左我小朋友件衫好靚邊個買架?仲有問顏色,認動物~ 

[quote]原帖由 Gerard 於 11-7-17 16:57 發表

初初係細枱玩有問咩名, 幾歲, 指住媽媽問小朋友呢個邊個, 我小朋友玩緊鴨仔, 有問咩黎, 點樣數1,2,3......又問顏色........媽媽全程不用答題目

其實玩玩具個陣係咪已經計緊分架?
佢問左我小朋友件衫好靚邊個買架?仲有問顏色,認動物~ 

回復 107# marcoli8 的帖子

因為時間太緊追又冇校車接送, 收咗都唔知點安排, 所以冇去In.  不够來緊會報K1

原帖由 fannychan88 於 11-7-17 19:28 發表
因為時間太緊追又冇校車接送, 收咗都唔知點安排, 所以冇去In.  不够來緊會報K1

哦~ 明白!

其實我今次in都係諗住當攞經驗!如果唔得~ K1再黎過!

醒目開學勳章

原帖由 Gerard 於 11-7-17 16:57 發表

到圍圈老師同玩具沖涼, ...

問左咁多野既, 反而係細枱果時冇咩點問問題, 我個囡仲跌左d玩具落地, 自己走去執番, 但唔知老師睇唔睇到跌玩具定以為佢私自離開座位.............

原帖由 5566xs 於 11-7-18 09:36 發表

問左咁多野既, 反而係細枱果時冇咩點問問題, 我個囡仲跌左d玩具落地, 自己走去執番, 但唔知老師睇唔睇到跌玩具定以為佢私自離開座位.............

有呀!老師都有問我同組一位較細既小朋友以上相同問題~ 

醒目開學勳章

原帖由 marcoli8 於 11-7-18 12:19 發表

有呀!老師都有問我同組一位較細既小朋友以上相同問題~  

我同組都有一個smart 既男孩子, 老師都好集中問佢問題, 我同老公都覺得收佢機會好大

原帖由 5566xs 於 11-7-18 12:51 發表

我同組都有一個smart 既男孩子, 老師都好集中問佢問題, 我同老公都覺得收佢機會好大

我覺得我組既老師傾向年齡較細既兩位小朋友到!其實我估佢地係咪傾向收細b多!?

醒目開學勳章

原帖由 marcoli8 於 11-7-18 13:04 發表

我覺得我組既老師傾向年齡較細既兩位小朋友到!其實我估佢地係咪傾向收細b多!?

我個組smart男孩係年齡較大d架, 因為識講好多野之外, 明顯比同組小朋友反應係快d

尋日好流暢, 整個過程約半小時, 係呢你in幾點鐘架?

有無人知今次既interview會收幾多個小朋友?