用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat pre-nursery?
樓主: an~gel
go

St. Cat pre-nursery? [複製鏈接]

回復 2# iloveu3939 的帖子

我覺得好似大細B撈埋一齊in咁!

你個句:係咪要調節一下熱情度好得呀!哈哈~ '講笑'!

照你咁講又真係誇左dd!唔知咁做會唔會加分呢!?

我淨係見到同組有媽咪交左封信比老師咋~

just called the office this morning who said that the result would not be released this week wor...

ai... wait again and have to pay several thousands tomorrow to the other school la..

唔知收幾多人呢?

回復 1# simsimwong 的帖子

我都想知呀^^

醒目開學勳章

我都想知~~

我女in 9:00, 但係老師問d問題無你地果d咁難架喎, 老師淨係叫我女個名, 跟住我女望住老師, 老師問蕎蕎係邊度呀? 我女指住自己話蕎蕎, 之後老師行埋去, 問:你件衫好靚喎, 邊個買架? 我女話媽媽, 老師問:咁你媽媽有無陪你黎呀? 我女話有, 之後老師問:咁你媽媽而家係邊呀? 我女就擰轉頭指住我嗌媽媽, 之後老師比個吉盒佢, 問佢個盒入面有無玩具? 我女話無, 之後老師就叫我女幫佢放d玩具落個盒度...

醒目開學勳章

原帖由 蕎蕎BB 於 11-7-22 16:09 發表
我女in 9:00, 但係老師問d問題無你地果d咁難架喎, 老師淨係叫我女個名, 跟住我女望住老師, 老師問蕎蕎係邊度呀? 我女指住自己話蕎蕎, 之後老師行埋去, 問:你件衫好靚喎, 邊個買架? 我女話媽媽, 老師問:咁你媽媽有無 ...

睇落蕎蕎都叻叻, 唔怕陌生, 肯答老師問題,

e...e.ee.你係咪冇左講故事個part呀?  唔係小組形式in,  咁係咪單獨一個in?

我地都係小組in, 老師係續個叫名埋去單獨同小朋友傾計, story time, 就講一本關於刷牙既書, 問小朋友書入面果隻係咩動物, 問小朋友係屋企有無刷牙? 叫小朋友模擬用手刷牙, 同叫小朋友show自己d牙齒比老師睇, 又問佢地貓貓係食嘜野既, 之後就叫小朋友羅條魚餵書入面隻貓貓. 最後就羅餅餅, say thank you and goodbye, 但係老師係話下個星期, 即係今個星期就會發信通知我地面談結果架喇, 但係我到而家無收到信...

回復 1# 蕎蕎BB 的帖子

咦!我組無逐個叫名單獨埋去傾計既!?

我係海濱南岸既住客,今日見到幼稚園開左啦!唔知係咪for0的學生登記呢﹖門口仲見到個阿嬸問坐唔坐保姆車,不過我職員可唔可以仕去參觀下,佢就唔比我入囉!

回覆 1# v_vcsl 的文章

今日係K1註冊

回復 171# marcoli8 的帖子

你點知今日k1註冊?pn 唔知幾時呢?

回復 1# alvinmamami 的帖子

因為我見隔離post有mami講^^*

我諗pn結果正如miss所講7月尾前會有通知~ 

昨天我幫我呀仔係紅磡註冊k1,問了老師, 得到以下資料

1. 上午係2班K1加4班N1, 下午係5班K1
2. 一班22-23人

另有校巴公司係附近兜客,我俾低資料,希望可以開得成, 如有家長有興趣,請留言, 我可以pm 那公司電話給你問問

回復 1# popeye08 的帖子

想請問下午有幾多班N1? Thx~

原帖由 popeye08 於 11-7-24 01:31 發表

2. 一班22-23人

另有校巴公司係附近兜客,我俾低資料,希望可以開得成, 如有家長有興趣,請留言, 我可以pm 那公司電話給你問 ...

hello,

pm to you already
thanks

回復 3# popeye08 的帖子

醒目開學勳章

原帖由 popeye08 於 11-7-24 01:31 發表

2. 一班22-23人

另有校巴公司係附近兜客,我俾低資料,希望可以開得成, 如有家長有興趣,請留言, 我可以pm 那公司電話給你問 ...

多謝晒分享資料,雖然未知收唔收, pls pm also.  thanks

Popeye08,
多謝分享,雖然收我個囝嘅機會好低,但都請您pm我吖,以防無啦啦中頭奬時趕唔切搵校車,thx!

marcoli8,

我朋友問過紅磡校舍應該係有6個班房,所以上午係4班PN,2班K1,而下午係1班PN,5班K1。

原帖由 marcoli8 於 11-7-24 01:43 發表
想請問下午有幾多班N1? Thx~
‹ 上一主題|下一主題