用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請問有無針灸醫師介紹?
樓主: fatpam
go

請問有無針灸醫師介紹? [複製鏈接]

原帖由 Ronnie1213 於 11-7-13 13:12 發表
ok. i worry the msg will be deleted if i put the whole name.. my son is going to the class by "朗x社" in TST. their class is not intensive as 樂天 but if they can bring improvement. that is fine. some ...

Thanks for your info.

慶XX我排了很久隊,一直沒回覆我,我就去了東華,東華每次20分鐘左右,其實我覺得時間有點短。暫時沒見特別功效。

我都問過好多人嘅意見, 連學校老師都問埋, 佢哋話因為針灸都未有真正嘅成功數據, 所以佢哋都唔會太主張試。
我曾經約過浸會, 但去到佢哋話我記錯咗日子, 後來我媽咪都話呢d都係講緣份, 可能個仔都唔想試叫我唔好勉強。佢話問過恊康個姑娘, 姑娘同佢講有d學生都做緊反而退步咗, 又流口水, 原本有好表現又退步咗, 所以同屋企人再三商量之後都係唔會試啦!

回復 18# kiki2007huang 的帖子

Hi Kiki2007 Huang,

Hi Kiki2007 Huang,
Can you share the below information to me. ?

- 針灸
- 生物共振療法
- ABA training centre

Be strong

我最近總結了一下,針灸6、7次了,感覺他最近情緒比較高漲,但語言好像多一些了。由於他以前情緒也屬於容易高漲的,所以我還會再試一段時間,看看如何,畢竟中醫的東西都是見效比較慢的。

請問你係唔係上環東華, 同埋係唔係女中醫,麻煩晒!

請問一周兩次,可否連續的兩次,即是例如周二針完,週三針。

是不是一定要隔好一兩日呢?

原帖由 Ronnie1213 於 11-7-13 13:12 發表
ok. i worry the msg will be deleted if i put the whole name.. my son is going to the class by "朗x社" in TST. their class is not intensive as 樂天 but if they can bring improvement. that is fine. some ...
我個仔都响朗x社番?你番星期幾?

我個女都係去灣仔慶x堂,真係work!我最初都係唔敢試,因為聽到會針舌都驚!但佢讀耀能d同學仔全部都係去o個度,見有進步就咩都搏。結果2歲11個月,係針炙後1個月多d開聲,有1日無端端對住個字母表讀abc開始,跟住就1連串地將我地以前不斷教都冇反應既說話講晒出黎,而家除左我問佢既野會講之外,仲會好主動將見到既野望住人地講,例如在街見到巴士就指住講『巴士』,再望住我地加一個自信笑容,好叻咁!但之前係連爸爸媽媽都冇!但效果因人而異,另一個同學就唔太work

HI, can you PM me the contact details of 灣仔慶x堂?  Thanks~
原帖由 小肥mama 於 11-8-28 15:59 發表
我個女都係去灣仔慶x堂,真係work!我最初都係唔敢試,因為聽到會針舌都驚!但佢讀耀能d同學仔全部都係去o個度,見有進步就咩都搏。結果2歲11個月,係針炙後1個月多d開聲,有1日無端端對住個字母表讀abc開始,跟住就1連串地 ...

原帖由 小肥mama 於 11-8-28 15:59 發表
我個女都係去灣仔慶x堂,真係work!我最初都係唔敢試,因為聽到會針舌都驚!但佢讀耀能d同學仔全部都係去o個度,見有進步就咩都搏。結果2歲11個月,係針炙後1個月多d開聲,有1日無端端對住個字母表讀abc開始,跟住就1連串地 ...

我之前打算去,但是排了很久都沒到,好像是因為我的孩子算比較大的,她偏向于先排年紀小的。
另外想問一下,她那裡是不是每次都要針幾十針?

hi, anyone knows the details of  灣仔慶x堂?  Thanks~
‹ 上一主題|下一主題