用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生AM/ 崇真國際班(PM), 點選擇好? (urgent!) ...
go

民生AM/ 崇真國際班(PM), 點選擇好? (urgent!) [複製鏈接]

Waiting list 崇真收咗, 民生又很不錯, 唔知點選擇...

0    0    0    0

國際班好多人都想入,如果唔打算入民小,就不用讀民幼.  崇真把課外活動安排在平日上,對在職父母有好處

請問如果崇真小學收, 仲可唔可以參加自行及大抽奬派位?

回復 1# kyliejet 的帖子

現行係可以的。

my gal got the same offers and we chose MS for her finally.

fanmama,

Can you tell me why you choose MS finally?

Thanks!

原帖由 kyliejet 於 11-6-28 11:07 發表
fanmama,

Can you tell me why you choose MS finally?

Thanks!

Hi kyliejet,

正如樓上媽媽所講, 讀民幼巳預左小朋友入埋民小, 我同c6都满意這所小學, 所以選民幼...
本人都好喜歡TT 的語言環境, 無奈祟小不是我杯茶, 自問小女又不是十分outstanding, 選民小進可攻, 退可守, 這兩年會equip 佢, 試吓考其他直資, 考到當bonus, 考唔到留在民小也不錯....

Thanks fanmama, 今日去咗崇真註冊, 國際班每月學費只需$800, 真係好抵讀!

其實兩間都好好, 我好buy崇真的語言環境. 但我會再睇埋崇真的校車安排, 我住土瓜灣, 有2個小朋友, 大女兒下年又係返下午校, 一個工人姐姐要負責2個小朋友的接送安排呢!

希望快啲可以做到決定, 放返民生個位出來.
真係有啲唔捨得.

講真崇真國際真係有佢的selling pt!  你有兩個小朋友,安排都係返下午係方便照顧好多.兩間都是好學校,最重要係就到你自己!
‹ 上一主題|下一主題