用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 有冇2011年9月小朋友升小一o既家長一齊傾下計?? ...
樓主: tsimtsim
go

有冇2011年9月小朋友升小一o既家長一齊傾下計??

多謝miffy的回應.
- 我想問下油天是不是小二開始才有普通話?
- 明天是編班試, 有沒有什麼要留意下呢?

Hello Miffy, 我都想問下星期六要返課外活動嗎?

原帖由 tsimtsim 於 11-6-24 13:26 發表
多謝miffy的回應.
- 我想問下油天是不是小二開始才有普通話?
- 明天是編班試, 有沒有什麼要留意下呢?

回覆 5# miffy 的文章

many thanks.

Thanks !

原帖由 miffy 於 11-6-24 14:46 發表
星期六日都有收費課外活動, 可自由決定參唔參加

原帖由 miffy 於 11-6-23 10:47 發表
我仔升小四喇~~

我仔小一是張校長年代, 同而家何校長有些不同, 我地以前小一就唔太深..........最尾一次考試才開始深, 而家就唔清楚。

Hi, my daughter got ito this school, with abit of luck.

According to Parents' Day today, this year school has decided to advance putonghua teaching from P2 to 2nd semester of P1..

Hello... 各位好啊!  :loveliness:

小兒都喺9月返學的新同學, 日後請大家多多指教啦! :D

Miffy, 你好, 多謝你經常都解答我們的問題, 辛苦晒啊!

聽朋友說: 油天三四年班開始, 小朋友每星期都有中英默寫? 每年是3測3考, 要計分嘅? 功課多? 高班會推行全英考學? 是這樣的嗎? 還是我理解錯了?

Thanks!

原帖由 AA-dad 於 11-6-27 11:07 發表
Hello... 各位好啊!  :loveliness:

小兒都喺9月返學的新同學, 日後請大家多多指教啦! :D

Miffy, 你好, 多謝你經常都解答我們的問題, 辛苦晒啊!

聽朋友說: 油天三四年班開始, 小朋友每星期都有中英默寫? ...

Hi 各位mami,

你地好, 我囡囡都係今年九月入讀P1, 多多指教!
上星期六開完家長會, 你地有冇囉到學校介紹個d summer course睇? 同埋我個區原來冇校車坐, 真頭痛.

冇校車? 你往邊區啊? 有沒有找下保母車?

回復 1# tsimtsim 的帖子

Hi tsimtsim,

我住diamond hill架咋, 我問左學校校車公司, 佢話我個邊要有三個小朋友先開一個站, 最近要去到九龍灣, 我冇理由坐車去九龍灣上落校車架, 又唔知保母車資料, 而家就係頭痛緊, 請問你地有冇d information可以send 比我呀?萬分感謝!

如果真是沒資料, 我想最後方法是你搵日放學時間在學校門口等下見唔見有保母車.

回覆 1# tsimtsim 的文章

咁請問有冇家長有保母車資料,(油天->diamond hill) 可否pm 我呢? Thanks!

我都係油天到Diamond Hill,佢話24位滿左,正頭痛找保母車,如有資料請也提供給我。Thanks!

回復 1# tonychoy111 的帖子

Hi tonychoy,

你係指學校個架校車滿左?我上星期六問佢, 佢話最小要有三個小朋友係diamond hill先有站架, 如果你同我再加多一個咪可以囉!

我問佢個版本係話校車 (No 1),只有24個位,佢話剛好之前有幾個同學報左,宜家滿左,如果有多幾個同學坐車先會轉大車,宜家只有等消息!

原帖由 tonychoy111 於 11-6-27 17:59 發表
我問佢個版本係話校車 (No 1),只有24個位,佢話剛好之前有幾個同學報左,宜家滿左,如果有多幾個同學坐車先會轉大車,宜家只有等消息!

你係當日係油天問校車公司?當日問校車公司, 佢話冇做diamond hill 條線, 佢仲叫我睇下可唔可以撰其他最近車站上落車, 如九龍灣 . 咁我下午再打去問通告上個位小姐, 佢就同我講話要有三個小朋友先有站, 如有都要明年先有開站, 因今年d 路線已經定好wo!而家我都四周圍問緊朋友保母車., 今次真頭痛!

小兒家住馬鞍山, 校車最遠只到第一城.....仍然在找有無校車會入馬鞍山, 有消息請分享一下,  十分感謝!

幾時知道編斑結果呢..?

同埋不同斑別有冇特別含意..?

:

我都想知幾時有編斑結果, 但其實那一班都沒有什麼含意, 因為油天是將不同程度的學生打散分配在每班內.  

聽高年級的家長說, 其他年級的情況一樣.