用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 有冇今日6月11日去播道interview的家長可以分享下 ...
樓主: mandytohk
go

有冇今日6月11日去播道interview的家長可以分享下 [複製鏈接]

到而家都未收到call,無機了.....

回復 1# gegemok 的帖子

14/6 3:30pm interview, 15/6 10:00am receive a call for registration on 16/6 am.

Love-Boy => maybe your kid will have 2nd int in next round. Cheer up

我囡囡第一次interview最後沒有被取錄, 經過了一段時間才可放底, 心情最後recover了。 但最近收到call可以再有interview機會好開心, 但到現在都沒有收到call, 相信都沒有機會, 又再一次的失望, 其實真是很殘忍! 一切由神安排吧!

我完全埋解大家心情一次又一次的失望, 第一次in完之後已經平復左, 點知又收到2nd,好像又有希望點知:( ...我女女是11號見, 睇到有d小朋友在那天in完都收到通知, 即是否代表我都失敗左, 但我打過電話問校務處話7月前會通知, 即是點解? 是否再等呢? 再用其待心情去等, 還是再放棄呢?

我諗除非再有人放棄啦...我完全同意同了解失望...平伏....重燃希望...又再失望...

我有時覺得自己唔係好媽媽, 剩係識問阿仔IN成點, 聽完之後不禁露出失望既表情, 其實阿仔自己都可能好難受...

可能係注定, 又可能阿仔真係唔適合呢間學校, 塞翁失馬, 焉知非福, 要放鬆...盡量

原帖由 Lovely-Boy 於 11-6-15 04:34 PM 發表

太唔公平!太無情!我花了甘多心血尊嚴同時間去please個校長, 甘都唔比番個機會,

有人話 --- "佢都有講交叩門信係會俾多一次面試http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=609&cb=2124機 ...

Have you ever called Principal Lo or school office if you're really interested in EC.....

其實本身已經安排好學校!突如其來的電話有希望又變成失望!我太太叫我平常心,佢話這學校是我自己心儀是否真的適合小女呢?

原帖由 Lovely-Boy 於 11-6-16 09:33 AM 發表
Agree - 再一次的失望, ....很殘忍!

but 一切由神安排吧! ?? - 甘無情!  只有失敗的制度同人事先安排到甘!

我交比盧校長都交到痲木啦!我扮有誠意都扮到想嘔啦!我花了甘多心思作文比佢,仲要扮晒誠意權權死心撻地,  ...

"失望, ....很殘忍."..It's the reality !
How can you expect every cents you invest to have return.
Always be optimistic and "Tomorrow would be better"

我會用平常心去睇.....我們的孩子至少讀20年書,而家我地仲在起步點...如果少少錯折都經歷唔到,好難行落去....尋晚,我去左bk中學部睇d教長講仔女青春期的反叛行為....真係少d EQ/耐力都唔掂 @@

我地既負面情緒會影響小朋友,大家要放鬆~

原帖由 Lovely-Boy 於 11-6-16 02:10 PM 發表
話叩們信己keep 住叫我等消息, 我再一次confirm佢我mobile phone no. 及方便通電時間及打唔通都要留言.....等.   因屋企平日無人接電話, 我倆公婆返工又唔可以成日接私人電話,有時又要關機.  之前交信,校長話六月會c ...

照我埋解,校長真的会接見所以曾叩門的小朋友,所以你要主動聯絡學校,以免遺漏

回復 1# freddielau 的帖子

我知有家長上星期六2ND IN, 在星期二晏晝5點幾收到CALL 收佢細路!
唉!唯有等........................等!

我應該要放棄啦
不過佢地收生準則是怎樣??
上午in完, 下午就知道收左, 咁即代表佢地有無詳細研究??
‹ 上一主題|下一主題