用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 4/5月皇家試成績分享
樓主: wbmom
go

4/5月皇家試成績分享 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Littleleaves 於 11-6-10 14:33 發表
剛收到琴老師打來報喜, 話囝囝皇家試 G3 攞到 140分

恭喜晒呀!

唉!我仲要等多十幾日呀!

剛收到琴老師短信.話囡囡G4拿到distinction.其中scale獲得滿分.真是很開心.

原帖由 wbmom 於 11-6-6 08:26 發表
有冇人分享呀,我地仲未出成績呀,你地隔幾多星期出result嫁?

醒目開學勳章

原帖由 video_ming 於 11-6-10 17:19 發表
剛收到琴老師短信.話囡囡G4拿到distinction.其中scale獲得滿分.真是很開心.

恭喜晒呀!

回復 4# Littleleaves 的帖子

恭喜哂!140分好叻呀!

原帖由 video_ming 於 11-6-10 17:19 發表

恭喜哂呀!

回復 2# video_ming 的帖子

scale 有滿分,是努力的成果,恭喜!!!

回復 5# video_ming 的帖子

Congratulations! 叻囡!!!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

請問有無人知8月份考琴幾時會知正確考試日期呢??? thanks

你女女好叻呀! 我女是5歲3個月, 細你女小小, 她於5月24日考二級, 現等緊出成績. 可以分享下你女兒學琴和練琴的情況嗎? 若不便公開說, 可pm我嗎?

原帖由 YimhYimh 於 11-6-8 15:05 發表
My girl took G4 exam on Apr 21. Luckily she got Distinction.
She is 5 yr 6 mth now.
Good work both my girl and my wife.

又收到成績啦~ 6歲小朋友考2級唱歌,124分~

請問而家出到幾時的result,5月中考的出到未呢?
wbmom

囝囝八歲,G3考到128分(似乎這裡所有人都獲得 Distriction),他 Aural 部份失分最嚴重,請問囝囝可以怎樣改善 aural?

本來沒有想過這麼早讓女兒上琴。一直都只是上啟蒙班。到了三歲,我們讓她在家附近的一個音樂centre 上一個 Suzuki 班,希望提升聽力。點知上了幾堂老師要小朋友上琴!就這樣她學了一支歌仔。Suzuki老師不是住在香港的,上了一個course,我們也沒有再上了。但既然已經上了琴,我們便帶她到上Kinder Beat 班的老師處做評估,老師又收。咁她從三歲四個月開始便跟了現在的老師。學了一年,女兒考了二級,幸運地拿了Distinction。今年四月考四級也有運氣。

女兒開始時只能練20分鐘,後來(二級時)可以練1個小時了。但我們不會讓她練多於一小時。不然,她其他方面便不能得到平衡了。

小孩練琴可能只要兩樣東西。一位好老師和一個勤力的媽媽。

原帖由 yinglongma 於 11-6-15 16:17 發表
你女女好叻呀! 我女是5歲3個月, 細你女小小, 她於5月24日考二級, 現等緊出成績. 可以分享下你女兒學琴和練琴的情況嗎? 若不便公開說, 可pm我嗎?

醒目開學勳章

原帖由 wbmom 於 11-6-18 08:39 發表
請問而家出到幾時的result,5月中考的出到未呢?

阿仔上月13號考,應該下星期就有成績喇!

你小朋友幾號考?

17號呀,我都希望這星期收到result,雖然今次應該‘丁’唔倒,不過都想快些知道,了件心事。
wbmom

醒目開學勳章

原帖由 wbmom 於 11-6-20 07:03 發表
17號呀,我都希望這星期收到result,雖然今次應該‘丁’唔倒,不過都想快些知道,了件心事。

唔好話‘叮’,阿仔合格我已經偷笑,因為這次琴試只預備咗四個零月!

我地準備了很久,但都失手。。。。唉!!!
wbmom

醒目開學勳章

原帖由 wbmom 於 11-6-20 19:28 發表
我地準備了很久,但都失手。。。。唉!!!

少少失手影響不大.

預祝你小朋友攞到好成績!

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 11-6-20 09:13 發表

唔好話‘叮’,阿仔合格我已經偷笑,因為這次琴試只預備咗四個零月!

終於收到成績喇……

阿仔Grade 8 pass了
好想偷笑,但…笑…唔…出!!
希望佢8月會考得好D.

9歲人仔.....重笑唔出!
留待8月笑得燦爛D!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345
‹ 上一主題|下一主題