用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 35區統一派位情況 ?
樓主: katrinafu
go

35區統一派位情況 ?

醒目開學勳章

可能我miss咗個call, 所以我收唔到電話

回復 82# sumyau 的帖子

我都去拎個spi d書包 係勁重囉~我都覺得lego幾輕 但係佢d款色呀囡冇興趣~~有個朋友仔用seven好好用 但係勁貴 九百幾蚊個書包=.=我就未必會買~~饅頭話想要有公仔既書包 咁佢第一年讀小學都係比佢自己揀啦 返得開心d 嘛haha有公仔書包我見都有護背 應該都ok掛~

ivy:唔緊要啦 都係提返你下星期六返去學校家長簡介會~~^^到時見~~

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

回復 84# sumyau 的帖子

哦~有分碼架 我去jusco睇又冇留意咩碼 一拎上手好似己經裝左幾本書咁我就冇理佢tim~haha~遲下暑假jusco應該會放晒幾個牌子d 書包出黎賣~到時去睇下先~

今日去了海運睇哂Sevsn  , spi  , lego 的書包,  我本來仲有少少比較spi  , 但爸爸一口已說唔駛諗 , 一定買seven 啦, 他仲好pro 解釋哂護脊原理 , 還有承托力的問題 , 唔單止睇書包, 仲有相同物料比較, 帶我睇埋BB車, 解釋比我知$4-5千和 $2千幾BBQ用料上分別, 結果買了seven  ,  我都沒想咁早買, 我只是帶他去看一下和比較, 但他說遲早都要買 ,  呢D錢冇得慳, 怕等到暑假好多人都買會冇貨斷碼, 於是就買了先喎.

回復 86# katrinafu 的帖子

哈哈~~爸爸好有研究喎~~早d買係會齊d~~~咦咦~咁你而家係讀邊一間呀???

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-6-13 17:45 發表
哈哈~~爸爸好有研究喎~~早d買係會齊d~~~咦咦~咁你而家係讀邊一間呀???

我都沒想過原來爸爸都有研究 ,  原來他早幾年前帶個客去日本時 , 個客買了一個背囊要HKD 3000幾 , 個客解釋比他知那些物料和功效 , 他咪識囉.   

我未知呀 , 叩唔到津小就會讀真光囉 .
真小係我想要的嘢 , 只是路途遠了一點.   
18號見黃宣,  唔得都沒辦法 .

回復 88# katrinafu 的帖子

咁祝你叩門成功~我地可以一齊做同學仔啦~^^

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 11-6-13 23:23 發表
咁祝你叩門成功~我地可以一齊做同學仔啦~^^

thanks

回復 91# sumyau 的帖子

我尋日去dr.kong睇中左個書包幾好架~知唔知dr.kong好冇用呀?

黃埔宣道是band 1 or 2 ?

原帖由 sumyau 於 11-6-14 10:34 發表
我都祝福你,可以叩門成功!

thanks

原帖由 Florida 於 11-6-16 13:15 發表
黃埔宣道是band 1 or 2 ?

小學沒分band 喎 ..

點解無人講天神嘅?好唔好嫁?直上St. Mary喎!會唔會仲谷過黃宣、紅馬?

原帖由 TKma2010 於 11-6-16 20:09 發表
點解無人講天神嘅?好唔好嫁?直上St. Mary喎!會唔會仲谷過黃宣、紅馬?

一條龍,  中學是st mary , 點會唔谷 ,  選這間要知道唔止谷小朋友, 家長都要谷埋架  ,  大家都好想中這間, 但都好難中呀 ,   只有3班仲要小班教學, 今次我放第1位就唔中啦 .

回復 97# katrinafu 的帖子

係呀好谷~同勁多功課~~所以我都冇揀呢一間~因為如果揀天神 我不如揀返協恩~~大家都係谷~~

回復 39# 咕怪媽媽 的帖子

請問上一年紅馬2nd int 是問什麼及要考試嗎?

想請問, 黃埔宣道係傳統教學, 還是活動教學的模式較重?

我想揀間校規較嚴, 學術上較谷的小學, 希望小朋友可以上到傳統英中....黃宣是否好選擇呢?  它的升中派位大家覺得怎樣?