用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91綱-分亨下派位結果
go

91綱-分亨下派位結果 [複製鏈接]

蕭漢森小學
   2    0    0    0

不太好運, 派得不太好, 第七志願...
現在只有力撑, 不想有情緒給小朋友, 申請完要叩的學校後, 帶小朋友去玩玩...

my son for 11th, even worse.  But luckly already have private school on hand.

回覆 2# lrxsam 的文章

做得好!家長呢個時候要自己頂晒,小朋友都有壓力架,好多高班老師都有提好小學呢個概念。

LKK 第一志願.
今日聽到有2個話填十間但中左無填果間.
可能太集中一呂, 以我射喱眼睇到十個有3,4個選一呂但得四十幾個位, 所以91網可能是重災區
各位唔好太傷心了, 最好的不等於最合適小朋友. 攞一呂同梁小做例, 一呂7X%BAND 1, 梁小5X%. 如果你小朋友在一間無咁谷的小學都擠身唔到50%, 你覺得將佢放在個個谷到盡的學校他可以擠身到7X%內嗎?
我相信如果在梁小能付出一呂的努力, 相信前者會更易擠身前列, 問題是在於我們家長之後如引導小朋友, 即使BAND 1 %再低道理也一樣

我第二志願, 梁小, 現正叩沙呂試試 !!

原帖由 wongkf 於 11-6-4 15:17 發表
LKK 第二志願.
今日聽到有個話第二都入到LMC(STW), 但又有2,3個話填十間但中左無填果間.
可能太集中一呂, 以我射喱眼睇到十個有3,4個選一呂但得四十幾個位, 所以91網可能是重災區
各位唔好太傷心了, 最好的不等於最 ...

但我第二志願梁小, 第三志願簫小, 第五志願沙田循道衛理 都唔得, 冇野好講...

原帖由 wongkf 於 11-6-4 15:17 發表
LKK 第二志願.
今日聽到有個話第二都入到LMC(STW), 但又有2,3個話填十間但中左無填果間.
各位唔好太傷心了, 最好的不等於最 ...

quite impossible as I put LMC(STW) on number 1 both in A and B section, but failed.

原帖由 bearbear2003 於 11-6-4 15:37 發表

quite impossible as I put LMC(STW) on number 1 both in A and B section, but failed.

唔好意思, 我道聽途說, 咁應該係錯的了

原帖由 lrxsam 於 11-6-4 15:35 發表

但我第二志願梁小, 第三志願簫小, 第五志願沙田循道衛理 都唔得, 冇野好講...

估唔到梁小第二都唔得, 你個策略已好好, 盡左力編, 唔得都無法...GOOD LUCK開心D

又話派首三志願有八成,
點解呢度。91 區 咁多派唔到?

五年前我地都係派第七,
派得差可以叩門考試
培基, 簫小 .......

政府有無得睇分區首三志願派位?

我第一志願沙呂...

我都第二梁小

大家俾啲意見我
梁小好定九龍灣st jo 好?
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

我去到第六呀,沙田祟真呀,點算
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

原帖由 lrxsam 於 11-6-4 14:35 發表
不太好運, 派得不太好, 第七志願...
現在只有力撑, 不想有情緒給小朋友, 申請完要叩的學校後, 帶小朋友去玩玩...

第七志願是什麼學校 ??

原帖由 celialing 於 11-6-5 11:06 發表
我去到第六呀,沙田祟真呀,點算

請問你選第一, 二,三志願是什麼學校 ??

第一: 一呂
第二: 第一城胡素貞
第三: 梁小

唉,以家要去叩門啦

原帖由 ken815 於 11-6-5 11:36 發表

請問你選第一, 二,三志願是什麼學校 ??
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

梁小放第二都入唔到?咁今年多左好多人揀梁小。

原帖由 lrxsam 於 11-6-4 15:35 發表

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/PC12p8.png[/img][/link]

第一城胡素貞

‹ 上一主題|下一主題