用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩幼稚園,幫忙!
樓主: ratatata
go

協恩幼稚園,幫忙! [複製鏈接]

11-12年度家長你們好,因本人想報12-13年度,請問有咩事情在面試要注要,還有學費約多小,謝謝!

I chose YMCA and will give up the place in Heep Yunn. HY is a very good school, actually, I talked for a long time with the teachers in July registration. But since I target CKY, I think YMCA is more suitable.

今年競爭咁大,我都好擔心ar
我想問一問mami是校友是否真的有優勢呢?我見響HY forum的家長好多都提過自己本身不是校友,可見佢揀學生可能有另一套standard。
有d人同我講過mami係校友,主要都係入小學有優勢,咁幼稚園為何要check mami是否校友?
(我現時識的朋友/老師主要都是來自中學部,佢地都話佢地唔可以cross the line睇埋幼稚園果邊)
Hope some mama can help, thanks a lot!超心急mami上

JOJA  我是百無人士, 女兒也入到協幼, 亦成功叩入協小.  感覺學校係喜歡選有自信的女孩.  發表於 12-7-27 17:57
修身 齊家 治國 平天下
Learning never ends

eggmama 發表於 11-6-1 14:04
中文強,用故事書認詞語,要猜迷語,背迷面,兒歌。K2先寫字,有net, 每天15mins 對15學生。K1 下學期開始 ...

原來協幼每天有15 mins net 課的嗎? 他們是否主要講故事? 你認為足夠嗎? 對囡囡口語是否有幫助? 還是都要在外面上英文班?  
對不起...幾多問題

是否自己要找人同阿女補下d 英文呢??

OF COURSE要補英文LAW

trenycebaby 發表於 12-6-28 08:06
OF COURSE要補英文LAW

oic, thanks!!

謝謝JOJA,希望小女日後也能成功入協小。
hi lokjoy and trenycebaby,我地開學果陣再交流下湊女心得 :)
修身 齊家 治國 平天下
Learning never ends
‹ 上一主題|下一主題