用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St CAT (new campus) vs LH (LV campus)
go

St CAT (new campus) vs LH (LV campus)

2間都係返上午同埋英粵班, 不過St. cat學費就貴成千, 但就出名d, 同埋聽bk mami講, 佢地到k2 就唔會有net全日係度做班主任, 係咪真係?  各位可否比下意見, 按照以下重點:
師資 / 學術 / 紀律 / 考小一情況等等
多謝各位!

我都想知, 不過, 其實LH收12個月學費(年年加價$200), 而St Cat 收10期, 故學費差不多.

但係LH暑假短D, 12/8就番學啦! 唔洗上咁耐暑期班, 條數仲平D....

原帖由 cacanov06 於 11-6-1 14:21 發表
但係LH暑假短D, 12/8就番學啦! 唔洗上咁耐暑期班, 條數仲平D....

7月20幾号先放暑期,8月12就返學,幾乎冇暑期
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

咁又唔錯喎, 宜家讀緊呢間放成個半月, 淨係報讀D暑期班都要成"皮", 仲貴過返學! 係呢, 你個小朋友好似讀緊LH, 你覺得師資好唔好, 會唔會繼續係度讀?

原帖由 cacanov06 於 11-6-2 12:36 發表
咁又唔錯喎, 宜家讀緊呢間放成個半月, 淨係報讀D暑期班都要成"皮", 仲貴過返學! 係呢, 你個小朋友好似讀緊LH, 你覺得師資好唔好, 會唔會繼續係度讀?

我當然覺得LH師資好呢,你見BK幾乎大部份人讚好。但我偏好英普班,SC收我都不會去,但如果係英粵班我會揀SC。
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 11-6-2 14:27 發表

我當然覺得LH師資好呢,你見BK幾乎大部份人讚好。但我偏好英普班,SC收我都不會去,但如果係英粵班我會揀SC。

點解SC收你都唔讀呀?  SC唔係出名D咩?  你意思係咪SC英粵班出名過LH呀?  但係英普班就LH好過SC呀?

原帖由 cacanov06 於 11-6-2 17:36 發表

點解SC收你都唔讀呀?  SC唔係出名D咩?  你意思係咪SC英粵班出名過LH呀?  但係英普班就LH好過SC呀?

Delete 改收pm

原帖由 brrbaby2007 於 11-6-2 18:25 發表

Delete 改收pm

已回覆PM, THANKS!

同意啊...SC收,我想我也不會去,我會留在LH.

原帖由 brrbaby2007 於 11-6-2 14:27 發表

Christi , brrbaby2007 - 我也在揀留在LH(HL)還是轉去sc. Can you pm me 分享一下留在lh 的原因?其實我好想留,但老公想阿仔轉sc。 最老土就係我喺過去9 個月成日求LH俾我細女出年入LH 嘅pn班,又同老師、校長盛讚lh好好,早幾日終於lh收細女,但阿哥如果轉去sc, 我就好尷尬囉

回覆 11# babyjoshua 的文章

pls check pm.

pls check.
原帖由 belle2009 於 11-6-3 19:32 發表

I will send my girl to study LH (TKO) for PN...........
pls pm to me as well about your comments of LH..........thanks it very much!