用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 招募2011-2012小一家長
go

招募2011-2012小一家長 [複製鏈接]

已決定升讀福附啦,你地考慮成點呀?
   0    0    0    0

Welcome!!!!!!

我地都決定讀福附啦 ~~
多d上來傾下 la

agnesbb-你今個星期五去會學校睇表演嗎? 我打算帶埋阿仔去....比佢快d認識學校...其實之前已經同佢join過佢地個寫大字活動 ...

原帖由 gegemok 於 11-5-25 11:03 發表
agnesbb-你今個星期五去會學校睇表演嗎? 我打算帶埋阿仔去....比佢快d認識學校...其實之前已經同佢join過佢地個寫大字活動 ...

真可惜那天不能出席,因要帶個女去學游水
寫大字個次就有去!!希望下次有活動可以去倒 la~~

再下次活動..可能就係新生註冊日了.....唔知幾時呢? 仲未收到有關信件....

係呢,你打算替你小朋友報暑假活動嗎? 有咩好提議?

原帖由 gegemok 於 11-5-25 16:50 發表
再下次活動..可能就係新生註冊日了.....唔知幾時呢? 仲未收到有關信件....

係呢,你打算替你小朋友報暑假活動嗎? 有咩好提議?

剛收到小童 ga 活動通訊,可以睇下有冇野岩 !!
暑假要去旅行,平時有畫班,跳舞,游水,eng..應該會再去下圖書館,約下d朋友仔玩下,及在家溫習一下準備上小一甘!!
暫時係咁決定~~

各級有份參與演出的同學都花了很多心機和時間排練明晚的 English Showcase, 未能出席的確有點可惜.

我也期待睇這場show, 祝演出順利!

原帖由 AgnesBB 於 11-5-25 16:10 發表

真可惜那天不能出席,因要帶個女去學游水
寫大字個次就有去!!希望下次有活動可以去倒 la~~

haha 我明天會請半日假....準備準時出席...期待期待

agnes - 我都會報小童ga 活動, 希望抽到啦~

寫大字活動我都有參加, 幾好玩

Friday我會到呀, 我個女係choir member, 佢話果part好後, 所以我唔會太早到

溫馨提示 : Hall 冷氣好凍, 帶多件衫, 唔好著得太少 :)

Kakadaddy - thanks for your reminder. 我都想阿仔入choir, 是要選拔嗎?

明晚第一個項目好精彩架,老師特登變陣,將呢個節目調到前面打頭陣。如無急事,一定要準時到呀!

Agnes - 當晚學校派了張通告給我們準小一生...是有關暑期期間有d活動給來年小一/家長.....你果日去唔到, call下學校問啦~

或者,你也可以pm我你的email,我send個copy比你.....

ps: 我地就當日報左名啦,期待~

gegemok,

入choir 是要經簡單的試音, 不太難的

原帖由 gegemok 於 11-5-30 09:46 發表
Agnes - 當晚學校派了張通告給我們準小一生...是有關暑期期間有d活動給來年小一/家長.....你果日去唔到, call下學校問啦~

或者,你也可以pm我你的email,我send個copy比你.....

ps: 我地就當日報左名啦,期待~ ...

thahk you 你咁有心通知我

剛巧c6放工後唔眼訓,叫左佢去學校睇下!!
你報左咩活動??我重想梗,因sat又撞畫班

都係得兩樣/兩個星期六上午...我報晒呀....當比佢玩下同早d見下老師同d新同學仔...

thanks kakadaddy

大家好,我都決定比囡囡9月入讀福小....多多指教

星期五表現我們有去睇,不錯呀,呢間小學的同學仔英文很好呢.
我即場都交左回條參加之後的小一活動.

原帖由 kellylamyc 於 11-6-4 16:40 發表
大家好,我都決定比囡囡9月入讀福小....多多指教

星期五表現我們有去睇,不錯呀,呢間小學的同學仔英文很好呢.
我即場都交左回條參加之後的小一活動. ...

Welcome

話時話啦,你們是全職媽媽???

我是要返工的,如果時間岩,不如下次小一活動前,一起食早餐???我估大家都應該是住油塘或附近吧?

我住油美苑.
‹ 上一主題|下一主題