用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第28屆中國-日本國際書畫大賽
go

第28屆中國-日本國際書畫大賽 [複製鏈接]

有冇人參加過呢個比賽?係唔係呃人搵笨圖利?
   1    0    0    0

醒目開學勳章

第28屆中國-日本國際書畫大賽已經係4月中截左止啦, 此比賽亦唔需要交任何費用, 點呃人呢??

我個女都有參加, 啱啱收到信話佢嘅作品入選, 要交$280參賽費, 收款地址係福建省, 收款人是田XX(個人名義), 我就覺得有問題囉!

原帖由 Flying-Man 於 11-5-20 13:40 發表
有冇人參加過呢個比賽?係唔係呃人搵笨圖利?

醒目開學勳章

原帖由 jovina 於 11-5-27 12:36 發表
我個女都有參加, 啱啱收到信話佢嘅作品入選, 要交$280參賽費, 收款地址係福建省, 收款人是田XX(個人名義), 我就覺得有問題囉!

哇,咁都好貴wo,貴過一般比賽,我老師幫我囡囡報左兩個畫畫比賽,2011香港兒童繪畫大賽同埋地球村,前者都係比$200一幅畫,後者費用全免,10月公佈結果到時申請返張比賽証明先要比$40喳,
話時話,日本國際比賽,但係收錢地址係國內既

回覆 4# jovina 的文章

My 2 kids also 收到信話佢地嘅作品入選, 要交$280參賽費, that's why I asked whether this competition is 呃人搵笨圖利.

Anyway, I've decided not to 交$280參賽費 as I don't want to be cheated.

Yes! 謀利成份好高, 佢最多發張証書比你, 咁就袋袋平安, 好過印銀紙!

原帖由 Flying-Man 於 11-5-27 15:44 發表
My 2 kids also 收到信話佢地嘅作品入選, 要交$280參賽費, that's why I asked whether this competition is 呃人搵笨圖利.

Anyway, I've decided not to 交$280參賽費 as I don't want to be cheated. ...

咁奇怪?!
我記得三月亞仔交畫比賽時, 因為日本地震, 畫畫老師話比賽取消咗, 重退回報名費$20...

國內比賽一般如此!

..........

係真野嚟嫁,開幕优秀作品展報導如下...

第29届中日国际书画大赛优秀作品展举行
http://www.shb-china.com/hwsh/hwsh-hwhrshhd/2012-04-03/4275.html

‹ 上一主題|下一主題