用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍城區驚現懷疑孌童
go

九龍城區驚現懷疑孌童 [複製鏈接]

0    0    0    0

常見外傭姐姐成日顧住傾電話煲粥,今次算好彩有校長睇到協助救回,否則後果嚴重,真係要反省過來,唔係次次都咁好彩。Good Luck!

曾涉風化案?
實係變態佬,咁明目張膽,真係令我地做家長十分之擔心!

should stop the maids using handphone when she's with the children. 疏忽照顧兒童!!!!!!

一直都我知道姐姐信唔過,沒想到,昨天我難得放假,送仔仔返學,在等校車時,短短十多分鐘,見好多個姐姐在sms,或者傾電話,有個約兩歲的bb,差一d行出馬路,還是其他姐姐見到,之後果個姐姐一手抱起個bb係甘打,我當時好嬲,差一d要上前罵叉個姐姐,剛好校車來了,送完仔仔上車後,冷靜了,人地姐姐我無權罵,我又沒帶手機,沒證明可以報警,最後我用了少少知慧走去同個bb玩,問個bb叫咩名,知道後,唯有希望有一日可以認識佢家長告之...........
唉~~一唸到十個姐姐9個都不知所謂,手機不離手,個心都唔知去左邊.....我就真係好擔心仔仔及香港d小朋友!!
好可憐!!好多bb有物質但見姐姐多過父母........佢地真正的需要我地都比唔到100!!
今次還出現有變態佬!!!借此事,希望家長多關注,也一定要嚴教姐姐!!<唔好成日傾傾傾傾啦!!!!@#$%^&*(>

除左警惕姐姐之外, 從細要教小朋友保護自己, 而家香港地真係mud人都有.

校長好嘢!夠機警、夠胆色!

在此鼓勵一班幼稚園職工

在這幼稚園有愛心及責任感的職員,校長/老師/校工嬸嬸都很好,而對我們一班家長真是無比的感謝及感動不只一個好先生,而是班很有真摰的老師及助教
她們對小朋友學習及家長都有要求,(因她們有責任感。。。),所以我地個個舊生家長放心,都願意協力同心去支持學校
很久之前我小朋友由九龍塘最貴的幼稚園轉過去,我覺得是很值得的
而這間天主教幼稚園不是NO.1出名,但是我們家長來說是滿分。
在這裡個個小朋友都很平等,開心上學,學習知識/玩耍EQ/畫畫/一切對於小朋友的平日情緒很有幫助
對於九龍塘名校職的感覺,對家長好像珠寶行的職員,個個好像很NICE,自己感覺很有CLIENT之感覺罷了!
我還是喜歡真摰的學校給我們的小孩子
最少不用怕她們講一套,做一套;教出來心智平衡些(平易近人)  
再次讚許聖羅撒全體員工 継續努力!

原帖由 medocb52 於 11-5-19 16:23 發表
在這幼稚園有愛心及責任感的職員,校長/老師/校工嬸嬸都很好,而對我們一班家長真是無比的感謝及感動不只一個好先生,而是班很有真摰的老師及幫教
她們對小朋友學習及家長都有要求,所以我地個個舊生家長都很協力同 ...

在此鼓勵一班幼稚園職工
x2

原帖由 karen55407 於 11-5-19 12:25 發表
校長好嘢!夠機警、夠胆色!

校長好嘢
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

校長醒!

校長好野!!!!!果姐姐就真係要@#$%$%^&*

好市民獎應該有校長份!

回覆 10# medocb52 的文章

Fully agreed that St. Rose of Lima is a good school.  

From the parent of a past student!

回覆 8# medocb52 的文章

掌聲豉勵一班真正對學生關心既校長,老師及學校工作人員!!!
‹ 上一主題|下一主題