用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 學校的擋箭牌 "港爸港媽"
樓主: tojanice_ma
go

學校的擋箭牌 "港爸港媽" [複製鏈接]

資助則例無授權醫生管理學校。校方可以考慮醫生建議,但無必須跟隨。再者,醫生紙有否建議「學生用教師用書」?

我都有肚痛, 等我都要求我老闆比我調部門及無需準時上班先

我以前大學有修law, 每次考law呢科都大傷風+勁頭痛, 呢d病徵係由壓力引起, 好慘,好痛苦但冇人明白, 亦冇人開解, 醫生亦只是開傷風感冒比我而己, 最後自己頂唔順申請轉科就不再發生.

呢單case, 父母很容易被人誤會為港爸媽, 因為唔係個個有咁的經歷.  總之, 如果校方覺得很為難, 不方便配合, 亦不是有錯, 它有它的立場. 父母換一間合適自己小朋友的學校是明知之舉. 最圓滿的結果.

我支持校長做法
如果個個學生都話有私人理由要改變返學時間,咁學校咪大亂,咁佢個仔受唔到呢間學校的學習速度係應該轉校,而唔係將成間學校去改變遷就佢,咁第日出黎做野咁點呀?
我覺得係佢父母有問題,意為大大聲就啱晒,係咪又係d蝗虫父母黎架

好有問題

支持校長

原帖由 兔仔得媽 於 11-9-24 11:14 發表
我支持校長做法
如果個個學生都話有私人理由要改變返學時間,咁學校咪大亂,咁佢個仔受唔到呢間學校的學習速度係應該轉校,而唔係將成間學校去改變遷就佢,咁第日出黎做野咁點呀?
我覺得係佢父母有問題,意為大大聲就啱 ...

學校的擋箭牌 "港爸港媽"

看來陳太 (化名)所患0既「寵兒過度症」病情比兒子0既病嚴重10萬倍,需求立即醫治,否則只會激死無辜0既市民!哎呀!我好似中招,over! over! )))))
‹ 上一主題|下一主題