用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 囝囝不知不覺長大了...
go

囝囝不知不覺長大了... [複製鏈接]

昨晚囝囝話學校要上台領獎D同學要拎3張細嗰時D相番學,响頒獎時播出,好像人地結婚時要播相一樣,我地細個邊有...睇番細嗰嘅佢,又望望而家嘅佢,雖然外貌沒有太大改變,因為由細至大佢生得好細粒,D人個個以為佢讀3,4年級,而家話咁快又話小學畢業,自己竟然無啦啦眼淚從眼角流了出來,好像個仔一下子長大了,原來真係幾感觸
   0    0    0    0

回覆 1# harveyworkshop 的文章

You should be happy instead......

原帖由 harveyworkshop 於 11-5-13 14:47 發表
昨晚囝囝話學校要上台領獎D同學要拎3張細嗰時D相番學,响頒獎時播出,好像人地結婚時要播相一樣,我地細個邊有...睇番細嗰嘅佢,又望望而家嘅佢,雖然外貌沒有太大改變,因為由細至大佢生得好細粒,D人個個以為佢讀3,4年級, ...

我諗到真係上台 & 播相片段時, 我一定喊~~

原帖由 harveyworkshop 於 11-5-13 14:47 發表
昨晚囝囝話學校要上台領獎D同學要拎3張細嗰時D相番學,响頒獎時播出,好像人地結婚時要播相一樣,我地細個邊有...睇番細嗰嘅佢,又望望而家嘅佢,雖然外貌沒有太大改變,因為由細至大佢生得好細粒,D人個個以為佢讀3,4年級, ...

好值得恭喜哦 摞獎的心情真的真的好激動~

咁就快趁機會抱佢多些, 錫錫佢多點, 很快佢就唔俾你咁做, 孩子在不知不覺中長大, ...

我也有你的感覺,記得當年女兒領獎時,心想會在睇電視劇的情景竟然會係真,感覺好奇妙。
又覺得培育孩子長大是一項好考功夫的藝術,由一片空白到一日一日長大,到有一點成績,真“dap”落有味,大家仍有好多路要行,一步一驚心,大家共勉之!

有時行公園,我仔會甩開我地隻手然後跑步,我地響後面行,望住佢緩跑既背影,我覺得終有一日,跑跑下就會振翅高飛!諗到呢幕,會眼濕濕,但會為佢驕傲!

唔知係唔係細個嗰陣比姐姐揍,但姐姐又錫細佬多D,而家我為了佢升中唔做嘢,反而佢日日夜夜都好似(脫苦海)咁黏住你喎,我成日話佢大個仔點解好似個BB咁?但其實知道或者呢種感覺會好快消失,所以我好贊同你講,真係要好好珍惜
原帖由 panbaby 於 11-5-15 02:34 發表
咁就快趁機會抱佢多些, 錫錫佢多點, 很快佢就唔俾你咁做, 孩子在不知不覺中長大, ...
‹ 上一主題|下一主題